Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Godt nyt for diabetikere med Insu Complex

Kvart million danskere har diabetes
Cirka en kvart mio. danskere har diabetes i Danmark. Af dem har 80 til 90 pct. type 2 diabetes. Desuden er der formentlig omkring 100.000 til 200.000 mennesker, der faktisk har type 2 diabetes, men som ikke har fået diagnosen endnu. Antallet af type 2 diabetespatienter er stærkt stigende. Sygdommen er knyttet til kostvaner, manglende motion, rygning og overvægt.

Ny forskning er lovende for diabetikere...
For 10 år siden kunne man for første gang fra USDA Beltsville Nutrient Requirements and Functions Laboratory fortælle, at reagensglasforsøg har vist, at kanel kan forbedre fedtcellers udnyttelse af glucose. Siden da har forskerne testet 60 lægeplanter/fødevarer, og endnu er intet nået op på siden af de fantastiske resultater, som er opnået i samtlige forsøg med Cinnamomum cassia.

Forskerne isolerede og identificerede det kemiske plantestof, som er ansvarlig for kanelets aktivitet, og man mener, at det kan gavne diabetikere på flere forskellige måder. Plantekemikaliet, methyl-hydroxy-chalcon-polymer (MHCP), er ikke kun en nyopdagelse i forhold til Cinnamomum cassia, men også i forhold til plantekemikalieområdet generelt.

MHCP øger cellernes iltning af glucose med op til 20 gange, forbedrer insulinreceptorernes funktion i cellen og har en stærkt antioxidant virkning. Hundredvis af personer har henvendt sig til laboratoriet for at berette om, hvordan Cinnamomum cassia har hjulpet dem til at nedsætte deres insulindosis eller behov for anden medicin.

Cinnamomum cassia indeholder: 0,5-2,5% æterisk olie (DAB 9 og Ph. Helv. VII mindst 1,2%, ÖAB mindst 1,5%) med hovedkomponenterne kanelaldehyd (65-80%), Eugenol og trans-kanelsyre (5-10%); derudover findes andre fenylpropaner (bl.a. Hydroxy-kanelaldehyd, o-methoxy-kanelaldehyd, kanelalkohol og -acetat) og terpener (bl.a. citron, ?-terpineol), gult farvestof, slimstoffer, oligomere procyanidiner og cumarin-sporer.

Indholdet i Insu Complex af MHCP kan medvirke til, at diabetikere kan nøjes med mindre insulin. "Dette er meget vigtigt," forklarer biokemiker dr. Richard Anderson, "fordi de fleste af de sekundære komplikationer, som diabetikere oplever, f.eks. kredsløbssygdomme, skyldes det forhøjede insulinniveau".

MHCP-kanelekstrakt vil snart indgå i de første kliniske undersøgelser på mennesker. Dog oplyser Anderson, at man allerede har hørt fra diabetikere, som hævder, at de kan mærke en klar forbedring, når de tager, hvad der svarer til 1-2 Insu Complex kapsler til hvert målted. (Insu Complex kapsler indeholder 400 mg kanelekstrakt med ca. 2% MHCP).

I 1999 undersøgte forskere ved Kansas State University, om man også kunne bekæmpe E. coli O 157:H7 bakterier.

Daniel B. Mowrey, Ph.D., leder af American Phytotherapy Research Laboratory i Salt Lake City, Utah og forfatter til The Scientific Validation Herbal Medicine, siger: "Cinnamomum cassia er antiseptisk og kan være med til at dræbe de bakterier, der forårsager tandkødssygdomme og nedbrydning af tænderne". Cinnamomum cassia kan også gøre det af med sygdomsfremkaldende svampe og vira. En tysk undersøgelse har vist, at Cinnamomum cassia fuldstændigt kan undertrykke "årsagen til de fleste infektioner i urinrøret (Escherichia coli bacteria) og den svamp, der har hovedansvaret for svampeinfektioner i skeden (Candida albicans)".

Cinnamomum cassia i Insu Complex kapsler kommer fra barken af et asiatisk træ. Gamle kinesiske urtemedicinopskrifter omtaler kanel så tidligt som 2700 f.Kr., og kinesiske læger anbefaler stadig Cinnamomum cassia mod feber, diarré og menstruationsproblemer. Cinnamomum cassia var en ingrediens i de blandinger, man i det gamle Ægypten brugte ved balsamering. I Bibelen brugte Moses Cinnamomum cassia i sine hellige salver.

Romerrigets fald vanskeliggjorde samhandlen mellem Europa og Asien, men kanel var så højt skattet, at planten alligevel fandt vej vestpå. Den tyske abbedisse og urtemediciner Hildegard af Bingen anbefalede i det 12. århundrede Cinnamomum cassia som "det universelle krydderi til bihulerne" og til behandling af forkølelse, influenza, kræft og "indre forfald og slim".

Da Cinnamomum cassia er en meget naturlig og prisgunstig kilde til MHCP, magnesium og muligvis også en række andre gavnlige stoffer, er det en meget nem og billig måde at udskyde helbredsproblemer på - specielt de problemer, der har relation til aldersrelaterede glucose/insulin-ubalancer.

Insu Complex kapsler

Helbredsfremmende virkninger
Cinnamomum cassias enestående helbredende evner skyldes tre grundlæggende typer af indholdsstoffer fra de essentielle olier i barken. Disse olier indeholder aktive komponenter kaldet cinnamaldehyd, cinnamyl acetat og cinnamyl-alkohol plus en lang række andre, flygtige substanser.


Antiklumpningsevne
Der er forsket meget i Cinnamomum cassia aldehyds (cinnamaldehyd) indvirkning på blodpladerne. Blodpladerne er de elementer i blodet, som skal klumpe sig sammen i tilfælde af nødsituationer (f.eks. fysisk skade), så blodstrømmen standses. Men under normale omstændigheder kan en tilstrækkelig blodtilførsel hindres, hvis blodpladerne klumper for meget sammen. Cinnamomum cassia aldehyd kan være med til at hindre uønsket sammenklumpning ved at hæmme frigivelsen af en betændelsesfremkaldende fedtsyre ved navn arachidonsyre fra blodpladernes membraner og nedsætte dannelsen af de blodklumpdannende molekyler Thromboxan A2). Cinnamomum cassias evne til at hæmme frigivelsen af arachidonsyre fra cellemembranerne gør, at krydderiet henregnes til gruppen af "betændelseshæmmende" fødevarer.

Antimikrobiale evner
På grund af de essentielle olier kan Cinnamomum cassia også betegnes som "antimikrobial" fødevare. Der er forsket en del i Cinnamomum cassias evne til at bremse bakterie- og svampevækst, bl.a. gærsvampen Candida. Laboratorieforsøg har vist, at væksten af gærsvampe, som ellers er resistente over for almindelige svampebekæmpende midler, f.eks. fluconazol, i de fleste (men ikke alle) tilfælde kan stoppes med Cinnamomum cassia med MHPC.

Blodsukkerkontrol
Cinnamomum cassia kan i betydelig grad hjælpe mennesker med ikke-insulinkrævende diabetes (type 2). Kroppens evne til at reagere på insulin forbedres - og dermed normaliseres blodsukkerniveauet. Såvel reagensglas- som dyreforsøg har vist, at stoffer som Cinnamomum cassia ikke blot stimulerer insulinreceptorerne, men også hæmmer det enzym, som deaktiverer dem. Det gør, at receptorernes evne til at udnytte glucosen forbedres betydeligt. Undersøgelser, der bekræfter Cinnamomum cassias sundhedsfremmende egenskaber, er på trapperne.

Kalk og fiber forbedrer sundheden i endetarmen og beskytter mod hjertesygdom
Ud over de enestående essentielle olier er Cinnamomum cassia også en fantastisk kilde til kostfibre og til mineralerne jern og mangan - og en meget god kilde til kalk. Denne kombination af kalk og fiber er vigtig og kan hjælpe med til at forebygge forskellige lidelser. Såvel kalk som fiber kan binde sig til galdesalte og være med til at fjerne dem fra kroppen og dermed forebygge den skade, som visse galdesalte kan forårsage på cellerne i endetarmen. Risikoen for kræft i endetarmen reduceres, og kroppen tvinges til at nedbryde kolesterol for at kunne producere ny galdesaft, når galden fjernes ved hjælp af fibre. Denne proces kan være med til at sænke et forhøjet kolesteroltal - og dermed forebygge åreforkalkning og hjertesygdom. For personer, der lider af irritabel tyktarm, kan fibrene i Cinnamomum cassia være en hjælp mod såvel forstoppelse som diarré.

Et traditionelt "varmt" kosttilskud
Ud over de essentielle oliers aktive komponenter og Cinnamomum cassias næringsmæssige sammensætning er den brune bark også højt værdsat i energetiske behandlingssystemer som f.eks. traditionel kinesisk medicin for sine varmende egenskaber. Traditionelt er Cinnamomum cassia blevet brugt til at lindre symptomerne på forkølelse.

En stærk influenzakur: 3 Insu Complex kapsler sammen med 5 Urte-Pensil kapsler 3 gange daglig efter måltiderne.

Alternative søgeord: Cumarin, coumarin.

Referencer:
Broadhurst CL, Polansky MM, Anderson RA. Insulin-like biological activities, culinary and medicinal plant aqueous extracts in vitro. J Agric Food Ch 2000 Mar; 48(3):849-52.
Calucci L, Pinzino C, Zandomeneghi M et al. Effects of gamma-irradiation on the free radical and antioxidant contents in nine aromatic herbs and spices. J Agric Food Chem 2003 Feb 12; 51(4):927-34.Duke, J. A..; Beckstrom-Sternberg. S.; Broadhurst, C. L.: US Department of Agriculture Phytochemical and Ethnobotanical Data Base, 1998.Bailey C. J.; Day C. Traditional plant medicines as treatment for diabetes. Diabetes Care 1989, 12, 553-564.
Ensminger AH, Esminger M. K. J. et al. Food for health: A Nutrition Encyclopedia. Clovis, California: Pegus Press; 1986.
Fortin, Francois, redaktør. The Visual Foods Encyclopedia, Macmillan, New York.
Grieve M. A Modern Herbal. Dover Publications, New York.
Impari-Radosevich J, Deas S. Polansky MM et al. Regulation of PTP-1 a insulin receptor kinase by fractions from cinnamon: implications for cinnamon regulation of insulin signaling. Horm Res 1998 Sep:50(3):1782.
Karalee JJT, et al. A hydroxy chalcone derived from adipocytes. J Am Coll Nutr 2001;20(4):327-36.
Otsuka H, Fujioka S, Komiya T, et al. [Studies on anti-inflammatory agents. VI. Anti-inflammatory constituents of Cinnamomum sieboldii Meissn (forfatters oversættelse)] Yakugaku Zasshi 1982 Jan; 102(2):162-72.
Quale JM, Landman D, Zaman MM, etal. In vitro activity of Cinnamom zeylanicum against azole resistant and sensitive Candida species and a pilot study of cinnamon for oral candidiasis. Am J Chin Med 1996;24(2):103-9.
Quattara b, Simard RE, Holley RA, et al. Antibacterial activity of select fatty acids and essential oils against six meat spoilage organisms. Int J Food Microbiol 1997 Jul 22;37(2-3):155-62.
Takenaga M. Hirai A, Terano T. et al. In vitro effect of cinnamic aldehyde, main component of Cinnamomi Cortex, on human platelet aggregation on arachidonic acid metabolism. J Pharmacobiodyn 1987 Maj; 10(5):201-208.
Vander Ende DS, Morrow JD. Release of markedly increased quantities of prostaglandin D2 from the skin in vivo in humans after the application of cinnamic aldehyde. J Am Acad Dermatol 2001 Jul;45(1):62-7.
Wood, Rebecca. The Whole Foods Encyclopedia. New York, NY: Prentice Hall Press; 1998.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012