Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-vitamin kan nedsætte risikoen for hjerteanfald med 75%!

Det anerkendte britiske tidsskrift Lancet offentliggør sensationel undersøgelse, der viser, at naturligt E-vitamin effektivt forebygger mod frygtede hjertesygdomme

De dramatiske opdagelser om en af verdens mest omfattende dræbersygdomme blev fremsat af et hold forskere fra Cambridge University, hvor man har undersøgt 2.000 personer med hjerteproblemer.

"Vi er enormt begejstrede over at opdage, at naturligt E-vitamin virkelig er så virksomt, som vi alle havde håbet; sagde professor Morris Brown fra Cambridge.

"Jeg vil anbefale, at mennesker med angina og med risiko for hjertelidelser skal have et tilskud af E-vitamin i høje doser", sagde han.

Han og hans kolleger udtaler, at naturligt E-vitamin, der forekommer i olier og er en hovedbestanddel i den såkaldte Middelhavskost, var langt mere effektiv end nuværende hjertemedikamenter som aspirin og kolesterolsænkende midler.

Sammen med deres almindelige medicin fik halvdelen af de 2.000 patienter i en 18 måneders undersøgelse E-vitamin. Den anden halvdel fik placebo tabletter.

Resultaterne var forbløffende. Antallet af hjerteanfald i E-vitamin gruppen var kun en fjerdedel af antallet i placebo gruppen. "E-vitamin reducerer risikoen for hjerteanfald med massive 75%"; konkluderer de. "Middelhavsdiæten har været en model-diæt i mange år, men ingen har indtil nu været klar over hvorfor. Nu kan vi med fuld sikkerhed sige, at E-vitamin beskytter mod hjerteanfald"; sagde Brown.

"Tilsyneladende er dette endnu mere fantastisk end aspirin" fortalte han på en pressekonference.

"De fleste mennesker i vores undersøgelse tog allerede aspirin. Den gennemsnitlige fordel ved at tage aspirin ligger i størrelsesordenen af en 25-30% reduktion".

Brown understregede, at yderligere forskning var nødvendig for at finde ud af, om E-vitamin virker livsforlængende. Oxford University er i øjeblikket i gang med en 5-års undersøgelse med 20.000 patienter.

De statistiske resultater af undersøgelsen var så opsigtsvækkende, at forskerne konkluderer: "Vi er begejstrede over resultaterne, og de vil være til stor fordel for alle dem, der har hjertelidelser".

Forskerne gør endvidere opmærksom på, at det er det naturlige E-vitamin, der har den overraskende positive virkning. Undersøgelsen er gennemført med naturligt E-vitamin (d-alfa-tocoferol) fra sojaolie.

Pas på vitaminmangel!
For lidt E-vitamin i kosten øger sandsynligvis risikoen for sukkersyge. En finsk undersøgelse fastslår, at risikoen for at få en ikke-insulinkrævende sukkersyge stiger fire gange, hvis man har et underskud af E-vitamin.

Naturligt E-vitamin fra Natur Drogeriet A/S er udvundet af sojaolie og svarer til det vitamin, der er brugt i den engelske undersøgelse. Naturligt E-vitamin kan også udvindes af majsolie, alt efter hvad der giver forbrugeren den gunstigste pris.

Læs også:
E-vitamin beskytter mod bivirkninger ved kemoterapi
E-vitamin og dine øjne
E-vitamin: Nye beviser på, at E-vitamin kan bekæmpe diabetes
E-vitamin og beta-caroten kan beskytte rygere mod prosta­takræft
E-vitamin ved kemoterapi
E-vitamin forlænger livet for Alzheimer-patienter
Vitaminer og mineraler kan mindske risikoen for blærekræft
E-vitamin reducerer inflammation
E-vitamin: banebrydende inden for behandling af prostatakræft
LDL-kolesterol og E-vitamin
E-vitamin holder hukommelsen ung: Lev længe - og sundt!

Kilde: Lancet, vol 347, March 23, 1996.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012