Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ikke glemt at kosttilskud helbreder

Patienter er ved at lære, at visse næringsstoffer kan gøre lægens "der er intet at gøre - du må leve med det"-dom til skamme.

Diagnose: Svær presbyakusi - det høretab, som i varierende grad rammer næsten alle over 60. Prognose: Yderligere høretab. Resultat: Klar forbedring.

Øh - klar forbedring?? Ja, det ER den essens, man kan udlede af patientens journal. Nogle ville måske arkivere den under "folklore", hvis ikke det var, fordi andre har rapporteret om de samme resultater.

"Patienten var en 70-årig mand med svært høretab", siger George E. Shambaugh Jr., M.D., ved Northwestern University Medical School i Chicago. "Hans hørelse var så dårlig, at selv ikke et høreapparat gjorde nogen forskel for ham. Vi måtte skrive beskeder til hinanden for at kunne kommunikere. Vi målte indholdet af zink i hans blod, og det viste sig at være lavt, så jeg bad ham tage et tilskud på 150 mg pr. dag. Og inden for tre måneder begyndte han igen at kunne høre andres tale. (Denne dosis ligger langt over et normal tilskud og bør kun tages efter samråd med lægen. Red.). Nu - efter et år med zinkterapi - fungerer han fuldstændigt normalt og behøver ikke længere høreapparat.

"Jeg fandt ud af, at 25% af de patienter, der lider af enten denne form for høretab eller tinnitus (øresusen), kan hjælpes med zinktilskud, og jeg har efterhånden 50 tilfælde, der bekræfter antagelsen".

Den sunde øresnegl (tv.) har ingen huller i hårene. I øresneglen med tinnitus (th.) er nogle af cellehårene knækket af - det får øret til at sende signaler, der opfattes som lyd

 

Hans resultater burde få en hel del øjenbryn til at hæve sig, for de fleste læger siger, at presbyakusi ikke kan behandles. "En traditionel, praktiserende læge", siger Dr. Shambaugh til Prevention, "ville have rådet den 70-årige til at lære mundaflæsning".

Det er naturligvis ikke første gang, en biokemisk appelret har omgjort en konventionel medicinsk domstols kendelse. Faktisk er den slags opdagelser efterhånden ved at være mere reglen end undtagelsen blandt de behandlere, der arbejder med kosttilskud. En videnskabelig undersøgelse kan blåstemple en behandling med kosttilskud, eller en kosttilskudsbehandling kan langt om længe blive underbygget af en undersøgelse - og uanset hvordan det vender, så bruger læger med kostindsigt vitaminer og mineraler til at vinde over de sygdomme, hvor der oftest ikke er nogen udvej.

Hvis man graver dybt nok i lægernes arkiver, kan man finde beretninger om patienter, der har kurs direkte mod et kirurgisk indgreb, langtids medicinbehandling eller et liv med smerter - men som i sidste øjeblik finder en smutvej tilbage til et godt helbred ved hjælp af et "sidste udvej"-præparat. Resultaterne er ofte lige så opsigtsvækkende som dem, man ser ved hjertetransplantationer eller nye vaccineformer.

Et sikkert alternativ
Patientbeskrivelse: Fem patienter lider af Wilsons sygdom, en potentielt dødelig sygdom, som skyldes unormal ophobning af kobber i lever, hjerne, hornhinde og andre organer. Deres symptomer varierer, men er typisk som i dette eksempel: En 33 årig mand har levercirrhose, to kvinder i trediverne har skader på nervesystemet, en 25-årig mand hjemsøges af krampeanfald og en 24 årig mand har taleproblemer. Og det er ikke engang det værste...

Penicillamin, det præparat, som skal holde dem i live, er skadeligt. Det kan give problemer med blodet, sygdom i lymfeknuderne, blødninger i øjet, nyresygdomme, anæmi og en række andre lidelser.

Patienternes læger leder efter et alternativ til den farlige behandling, som samtidig kan gøre noget ved den oprindelige lidelse - og finder det. Tilfældigvis er det samme løsning, som Dr. Shambaugh er kommet frem til: 150 mg zink pr. dag.

Lægerne opdager, at uden alvorlige bivirkninger gør zink nøjagtigt det samme, som penicillaminet gør - nemlig hjælper kroppen af med et overskud af kobber.

"Vores data viser klart, at zink øger kobberudskillelsen via afføringen hos patienter med Wilsons Sygdom". Faktisk kan man hos én patient kunnet påvise, at zink virker endnu bedre end penicillamin.

Indtil der er forsket mere i emnet, anbefaler lægerne kun zinkterapi til Wilsons-patienter, der ikke længere kan tåle at tage penicillamin. Men de kan sagtens forestille sig en fremtid, hvor "det kan være en god ide også at ordinere zink til de patienter, som godt kan tåle penicillamin, fordi zink er langt mindre giftigt. Den eneste kendte bivirkning ved zink ud over dets indvirkning på kobberstofskiftet er mildt mavebesvær hos en enkelt patient (Annals of Internal Medicine, bind 99, nr. 3, 1983).

Læs også om:  Zink – det bør du vide– når zink skal være ren og prisgunstig

Et lys i mørket
Prøv at forestille dig følgende: Mand og kone sidst i 50’erne har begge grå stær (øjets linse bliver uklar). Den sædvanlige prognose er, at uklarheden bliver gradvist forværret, indtil øjenkirurgen griber ind - men i dette tilfælde var der noget andet, der greb ind. Parrets øjenlæge, Morgan Raiford, M.D., i Atlanta, forklarer: "De begyndte af sig selv at tage E-vitamin (sammen med C-vitamin og andre næringsstoffer) og kunne begge mærke en klar forbedring af synet i løbet af de næste 8 måneder. Jeg undersøgte dem før og efter kosttilskuddet og har beskrevet ændringerne. Uklarheden i linserne var klart mindre".

Og de er ikke de eneste, der har meldt om en udsættelse af synstabet. "I årevis har jeg målt synsforbedringen hos personer med grå stær, som jeg har ordineret E-vitamin (400-1.200 I.E.) og andre næringsstof- og vitamintilskud," siger Dr. Raiford til Prevention. "Vi har iagttaget, at forværringen af tilstanden går meget langsommere end normalt hos mange af disse patienter."

Nogle få andre øjeneksperter vil nikke genkendende. De bruger for det første også E-vitamin i behandlingen af grå stær og til at dokumentere deres succeshistorier. Og desuden har kontrollerede undersøgelser vist, at E-vitamin reducerer dannelsen af grå stær hos laboratoriedyr.

Summa summarum: Nogle grå stær-patienter kan nu - med lægens kyndige vejledning - undgå det, der tidligere ansås for at være et uundgåeligt synstab.

Læs også om:  Mega C vitamin – når C-vitamin skal være praktisk og mavevenlig

 

  

 

 
Læs også om: 
E-vitamin – når E-vitamin skal være naturligt uden syntetiske stoffer.

Og et lys i det mentale mørke…
Disse opsigtsvækkende resultater er naturligvis ikke kun begrænset til fysiske sygdomme. Også psykiatere oplever dem.

Lad os tage et eksempel: En 30-årig mand havde lidt af svær depression og udmattelse i 5 år. Han havde prøvet det ene antidepressive middel efter det andet uden nogen effekt. Så henvendte han sig til Jose A. Yaryura-Tobias, M.D., psykiater og leder af Bio-Behavioral Psychiatry i Great Neck, New York.

"Normalt er prognosen for en patient af denne type ret nedslående", siger Dr. Yaryura-Tobias. "Men jeg havde haft gode resultater med lignende tilfælde, hvor jeg havde ordineret B1- og B6-vitamin. Jeg undersøgte ham for at udelukke hypoglykæmi og andre tilstande og gav ham derefter store doser af begge vitaminer. I løbet af nogle få måneder var hans depression forsvundet, og hans energi var forøget."

Dette er måske alligevel ikke er så overraskende, når man ser på det overbevisende ry, disse to næringsstoffer har. "Man har kunnet påvise, at begge vitaminer er med til at aktivere energitransportsystemet i kroppen," siger Dr. Yaryura-Tobias. "Og B6-vitamin er medvirkende til dannelsen af de neurotransmittere, som har forbindelse til helbredelsen af depression. Der er stærke beviser for, at mangel på dette vitamin kan være en af årsagerne til klinisk depression." Indtag af meget høje doser af B6-vitamin er på den anden side sat i forbindelse med neurologiske lidelser hos nogle personer.

Læs også om: Vitamin  B1 og  B6 – når B-vitaminer skal være virksomme.

Helbredelse af det uhelbredelige
Og hvis der er tilskud, der kan afværge en trist prognose, så er der også dem, der kan gøre noget ved de håbløse tilfælde.

Endnu et eksempel: En kvinde i 30’erne går fra den ene læge til den anden for at finde en kur for nogle hvidlige sår på tungen og i munden. De gør så ondt, at hun ikke kan spise. Lægerne fortæller hende en efter en, at der ikke er noget at gøre. De snakker om, at sårene kan være et forstadie til kræft.

En anden patient har samme problem, men i dette tilfælde er sårene mørkerøde. Antibiotika hjælper overhovedet ikke, og også her er smerterne for stærke til, at patienten kan spise normalt.

Og her er det så, at beta-caroten og zink kommer ind i billedet. Robert J. Peshek, D.D.S., fra Riverside i Californien, ordinerer store daglige doser af disse to næringsstoffer til begge patienter - og opnår iøjnefaldende resultater.

"Kvindens sår forsvandt i løbet af 10 dage", siger Dr. Peshek. "Og den anden patients tilstand begyndte at forbedre sig i løbet af 48 timer - og var fuldstændig normal i løbet af nogle få dage. Jeg har observeret den samme form for dramatisk helbredelse hos andre patienter med samme lidelse."

Men hvordan kan det være, at beta-caroten og zink har sådan en virkning? "Det ved vi ikke helt nøjagtigt", siger Dr. Peshek. "Men vi ved, at beta-caroten, som er en forløber for A-vitamin, er vigtig for vævet i mundhulen. Og zink er med til at frigøre A-vitamin fra leveren, så kroppen selv biokemisk kan bekæmpe sårene."

Patienterne er sandsynligvis fuldstændig ligeglade med hvorfor - for dem er det vigtigste, at en uhelbredelig lidelse er blevet helbredt.

 PS.: Anvend naturlig  Bionorm Betacaroten i stedet for syntetisk - det kan udnyttes meget effektivt af kroppen.

 

 

 

 

 Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012