Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brusk-Lenk forbedrer bevægeligheden i knæet ved slidgigt

En ny undersøgelse bygget på den nye "Gold Standard" Biodex Technology Measurements

Brusk-Lenk pulver er et gelatine-baseret kosttilskud, som kan være med til at forbedre knæleddets funktion hos personer med mild slidgigt, viser en ny undersøgelse, som blev offentliggjort på årsmødet i American Academy of Family Physicians (NB: De holdninger, der fremkom i præsentation, afspejler ikke nødvendigvis AAFP’s holdninger). Det er fantastiske nyheder for de mere end 20 millioner amerikanere, som man mener lider af slidgigt - en lidelse, som kan begrænse den ramtes udfoldelsesmuligheder i væsentlig grad.

 

 

 

 

 

 
Figuren til
 venstre: Et sundt led. Figuren i midten: Slidgigt i første fase. Brusken (grønne område) er blevet tyndere; de to brusklag berører hinanden; ledvæsken (blåt område) forringes. Figuren til højre: Slidgigt i sidste fase. De to knogler berører hinanden; brusklagene er ødelagt; ledvæsken har ingen funktion.

Undersøgelsens resultater varierede, men hos de forsøgspersoner, som fik gelatinetilskud, kunne man påvise en forbedring i knæleddets funktionsevne og styrke sammenlignet med resultaterne fra en placebogruppe. Dr. James Rippe, som ledede forskningsprojektet, siger: "Resultaterne tyder på, at gelatinetilskud har potentialet til at kunne forbedre knæleddets funktion ved aktiviteter, som giver stor belastning på leddet, f.eks. gang og løb. Der er desuden basis for at foretage flere undersøgelser af langtidseffekten ved denne type behandling".

I undersøgelsen anvendte man et kosttilskud, som indeholder 10 g hydrolyseret kollagent gelatine pr. dosis plus syv af de vigtigste næringsstoffer, som blev tilsat som led i opbyggelsen og beskyttelsen af led og knogler. Kliniske undersøgelser tyder på, at kroppen anvender aminosyrerne i kollagenhydrolysat (gelatine) til opbygning af ledbrusken, som skal have en fast struktur for at kunne sikre sunde og fleksible led. Gelatine har længe været brugt uden problemer, og man kender ikke til bivirkninger ved stoffet.

"Reduceret funktionsevne i knæleddet skyldes som regel et uforholdsmæssigt hårdt slid på brusken i knæleddet - et slid, som gør, at knoglerne kommer til at gnide mod hinanden. Målet er at standse denne udvikling og genopbygge brusken i knæet," tilføjer Dr. Rippe. "Uopløseligt kollagen udgør hovedparten af ledbrusken, og man har længe formodet, at nye behandlingsmuligheder skal baseres på stoffer som gelatine, som kan fremme kollagensyntesen - og dermed leddets styrke og fleksibilitet".

Undersøgelsen var et randomiseret, dobbelt-blind placebo-kontrolleret forsøg, der strakte sig over 14 uger. 175 personer i alderen 40-80 år med milde symptomer på slidgigt i knæet deltog. Ca. 46% af deltagerne fik det uopløselige kollagen i pulverform dagligt tilsat en alkohol- og kulsyrefri drikkevare. De øvrige 54% fik et placebopulver.


Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012