Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rhodiagra kan mindske stressrelateret udbrændthed

Et placebokontrolleret, dobbeltblind overkrydsningsforsøg har vist, at behandling med en lav dosis standardiseret ekstrakt af Rhodiola rosea kan mindske symptomerne på udbrændthed hos 56 unge, raske mandlige og kvindelige læger på nattevagt. Resultaterne blev målt ved hjælp af et såkaldt udbrændthedsindeks, som tog højde for forskellige aspekter af den totale psykiske præstation, herunder evnen til at associere, korttidshukommelsen, evnen til at regne og den hastighed, hvormed forsøgspersonerne opfattede lyd og billeder.

Selv om det foreløbig kun er én 2-ugers forsøgsfase, der har vist en betydelig virkning (en ændring i forsøgspersonernes præstationsniveau på 20%), så har forskerne konkluderet, at ekstraktet "klart besidder evnen til at mindske udbrændthed uden nogen former for bivirkninger eller negative reaktioner i den anvendte dosering på en tilstand af moderat udbrændthed og stress." Ifølge forfatterne er dette en af de første undersøgelser, der går i dybden med virkningen af gentagne lave doser over længere tid i, hvad der kaldes "en næsten virkelighedstro situation". Den anvendte dosis lå på én 170 mg kapsel pr. dag i hver 2-ugers forsøgsfase. Hver kapsel indeholder ca. 4,5 mg salidrosid.

Rhodiagra – virksomt aromatisk naturmiddel, når det skal være bedst og mest prisgunstigt

Læs også: Rhodiagra giver mange et bedre liv

Reference:
Darbinyan V, Kteyan A, Panossian A. Rhodiola rosea in stress induced fatigue - a double blind cross-over study of a standardized extract SHR-5 with a repeated low-dose regimen on the mental performance of healthy physicians during night duty. Phytomedicine 2000;7(5): 365-371.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012