Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Unik Spirulina – fantastisk til mennesker og dyr

Unik Spirulina - blå-grønne alger - var den første form for planteliv. Deres celler er forholdsvis mere simple end andre algers og højere udviklede planters og indeholder ingen veldefinerede organer såsom cellekerne eller kloroplaster. Cellevæggene er sammensatte af mucopolysaccharider i stedet for cellulose. Der kan ikke konstateres nogen kønslig reproduktion, cellerne deler sig igen og igen rent aseksuelt i en uendelig kæde.

Tråddannede blå-grønne alger, som Unik Spirulina kapsler og tabletter er fremstillet af, er sammensatte af en ribbe af gennemsigtige celler, stakket sammen side om side til en hårlignende tråd.

Ifølge det amerikanske landbrugsministerium er Unik Spirulina "en proteinkilde og indeholder forskellige vitaminer og mineraler. Det kan lovligt markedsføres som et fødemiddel eller et kosttilskud" (det amerikanske landbrugsministerium, Talk Paper No. 41, 160, d. 23. juni 1981). Unik Spirulina kapsler og pulver kan anvendes af mennesker, hund, kat og fisk.

Unik Spirulina er en usædvanlig plante, for så vidt som en lille mængde af den ubehandlede, tørrede alge indeholder betydelige ernæringsmæssige egenskaber ud over et højt proteinindhold.

Proteinindholdet i Unik Spirulina varierer afhængigt af plantesorten og vækstbetingelserne, men almindeligvis svinger det mellem 60 og 70% af den tørrede alge.

Til sammenligning er proteinværdien omkring 45% for hele tørrede æg, 45% for tørret ølgær og 35% for tørret mælk - for nu at tage nogle af de mest udbredte koncentrerede proteinkilder.

Unik Spirulina har det højeste B12-vitaminindhold af alle animalske og vegetabilske produkter. Tidligere mente man, at B12 kun forekom i betragtelige mængder i animalske fødemidler, og tilstedeværelsen af B12 i en naturlig plantekilde er en velsignelse for dem, der ønsker at følge en vegetarisk kostplan. Unik Spirulina indeholder ca. 30 mikrogram B12 i to topspiseskefulde (20 gram), sammenlignet med 16 mikrogram i en lignende mængde lever, der normalt udråbes som den bedste kilde. Den dagligt anbefalede mængde er 6 mikrogram. Selv om B12 er varmestabilt, kan det nedbrydes af lys. Derfor bør Unik Spirulina opbevares i den originale emballage og ikke forhandles eller opbevares i gennemsigtige beholdere.

Den blå-grønne farve i Unik Spirulina skyldes tilstedeværelsen af to pigmenter: phycocyanin, der fremkalder den blå farve, og klorofyl, der fremkalder den grønne. Intensiteten af disse to pigmenter maskerer tilstedeværelsen af endnu en gruppe pigmenter: caroteonoiderne, som typisk er røde, orange og gule. Disse samme carotenoider er ansvarlige for den lyserøde farve hos flamingoerne i Østafrika, hvor kæmpemæssige flokke lever udelukkende af den rige søplanktonvegetation, der findes i alkaliske søer i Kenya.

Af interesse for både dyr og mennesker er det fremtrædende carotenoid-pigment betacaroten, som optages af legemet og omdannes til vitamin A. Forskere i Verdenssundhedsorganisationen WHO skønner, at omkring 16% af betacarotenen omdannes til udnytteligt A-vitamin. På denne basis indeholder en spiseskefuld (10 gram) ca. 25.000 i.e. vitamin A. Omdannet A-vitamin er fedtopløseligt og kan være giftigt i store doser. Men indtagelsen af store mængder betacaroten er ikke skadelig. Betacaroten omdannes nemlig kun til A-vitamin i det omfang, kroppen har behov for det. Det bør bemærkes, at visse sygdomme (som diabetes mellitus og nedsat funktion i skjoldbruskkirtlen) reducerer legemets evne til at udnytte betacaroten. Omdannet A-vitamin fra animalske kilder såsom fiskelever er det eneste kendte alternativ.

Til mennesker, hund, kat og akvariefisk - 100% naturlig Unik Spirulina kapsler eller pulver!

Fantastisk i kemi med imponerende mængder af naturlige (ikke kunstige) vitaminer, mineraler, proteiner (aminosyrer) og en regnbue af naturlige plantepigmenter.

En interessant kosttilskudsfaktor for dem, der ønsker det optimalt sunde for de husdyr, de holder af.

Brug derfor Unik Spirulina kapsler eller pulver for at opnå normal og positiv kemi for mennesker og dyrs tænder - hud - pels - øjne - poter - reflekser - vitalitet og humør.

Kosttilskudet som har indfriet de flestes forventninger inden for 3-8 uger

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012