Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gris med foruroligende bakterie

Danske forskere har i en importeret gris fundet en salmonellabakterie, der er resistent over for ikke færre end 11 forskellige slags antibiotika.

Bakterier, der er resistente over for antibiotika, er et problem for mennesker. Mange sygdomme behandles og kureres med antibiotika, og jo mere resistent en bakterie er, jo færre muligheder for behandling er der tilbage. Forskerne testede de 14 mest brugte antibiotika på bakterien, og ud af dem var den altså resistent over for de 11.

Ifølge forskningsprofessor Frank M. Aarestrup fra Danmarks Veterinærinstitut giver den såkaldte Heidelberg-bakterie mindst ligeså svære infektioner som DT 104 og er potentielt farligere på grund af dens resistens over for antibiotika.

"Større bivirkninger må man nødvendigvis tage med, når alternativet i sidste ende kan være, at patienten mister liver", siger Frank M. Aarestrup.

Han vurderer, at flere og flere resistente bakterier vil føre til flere hospitalsindlæggelser, flere syge, der bliver sværere at behandle, og i sidste ende måske flere dødsfald.

I Fødevaredirektoratet er man opmærksom på den nye salmonellatype, og følger situationen nøje, og dyrlæge Pernille Sørensen er overbevist om, at det nuværende system vil fange Heidelberg-bakterien, hvis den skulle dukke op igen.

Bakterien kan komme til Danmark med importerede fødevarer eller importerede dyr, men også med turister. I Canada og USA bruges der hyppigere og nyere antibiotika, i husdyrproduktionen, og her findes Heidelberg-bakterien hyppigt. Problemet med bakterier, der er modstandsdygtige over for antibiotika, vokser på verdensplan. I Danmark er hospitalerne i stigende grad afhængige af antibiotika. Hospitalerne bruger årligt cirka to tons antibiotika i behandlingen af sygdomme. Siden 1997 er forbruget steget med 25procent.

Pharma Info Update 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012