Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brændenælde kapsler ved slidgigt og ledsmerter

"Gud vor himmelske fader har stedse gjort sine underlige gerninger i de ting, som er mest foragtelige for verden, således har han også gjort det i de foragtelige nælder. Hvilke urter er lysteligere end de skønne, vellugtende nelliker, violer og andre sådanne? Nælden overgår dem alle med kraft og dyd".

Henrik Smid 1546.

Phyto Brændenælde kapsler: den naturlige behandling ved slidgigt (artrose). Det ved man i Tyskland, nu får danskerne det også at vide.

Ledegigt. Hvordan kan man bremse den? Svar: Med Phyto Brændenælde kapsler. Kapslerne indeholder brændenældeplantens helbredende kraft. Med den dobbelte virkning: mindre smerter, mere bevægelighed.

Brændenælden eller Urtica dioica L. er en plante, som langt de fleste af os har stiftet bekendtskab med ved at brænde os på den.

I naturen vokser brændenælden så frodigt, at den næsten altid betragtes som blot ukrudt. Selve planten bliver mellem 50 - 150 cm stor og har oprette, behårede stængler.

De ægformede blade sidder i modsat hinanden på stænglen, de har lokkede kanter, og planten har seje, krybende rødder.

Anvendelse:
De unge blade og skud er rige på vitaminer og mineraler. De indeholder ascorbinsyre, carotiner, vitaminerne C, K, B2, pantotensyre, klorofyl (op til 8%), glykosider, æterisk olie, protein, garvestoffer, proteiner, jernsalte, kalium, calcium, stivelse (op til 10%). Blade og skud tilberedes som grønsager, eller man laver en jernholdig, styrkende te. Brændenælde anbefales fra gammel tid i forbindelse med anæmi. Virkningen er remineraliserende, fordøjelsesfremmende, vanddrivende og sammentrækkende, hvad der gør den til en interessant droge i forbindelse med f.eks gigt/slidgigt, podagra og eksem. Omslag kan bruges mod hudproblemer, forbrændinger, snitsår og hæmorider. En langvarig kur (både indvortes og udvortes som afskylninger med brændenældete) blokerer håraffald og stimulerer hårets vækst.

I dag ved man, at der ved slidgigt optræder farlige cellegifte (cytokiner). De angriber ledbrusken og ødelægger den. Således opstår der betændelse og smerter. Her er det, at Phyto Brændenælde kapsler kan sættes ind. Phyto Brændenælde kapsler stopper - som en supplerende terapi - cytokinernes skadelige virksomhed og dermed også slidgigten. På denne måde kan smerterne klinge af, og bevægeligheden bliver bedre.

Phyto Brændenælde kapsler (dåse med 90 kapsler) og brændenældete forhandles af helsebranchens specialforretninger.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012