Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Det giftige blod 1

Af Pernille Frahm, medlem af EU-Parlamentet (SF)

Det er tiltrængt med en ny miljøpolitik i EU, så de farligste stoffer udfases og erstattes af mindre skadelige stoffer. En test har afsløret, at EU-politikere er forgiftet med 76 farlige kemikalier (sprøjtemidler mm.)

JP BRAGTE 21/4 en artikel, der dokumenterer, at EU-politikere er forgiftet med 76 farlige kemikalier. Jeg er en af de politikere, der deltog i testen.

Jeg blev selv dybt foruroliget, da jeg læste resultatet af min egen blodprøve. Min krop blev testet for 101 farlige kemikalier, hvoraf der er identificeret tilstedeværelse af 47 farlige kemikalier. De fundne stoffer omfatter bl.a. PCB, HCB, DDE og HCH.

Jeg er helt enig med WWF, der står bag undersøgelsen, når de siger, at det ikke er forsvarligt, at der ophobes giftstoffer både i os og i naturen. Jeg kan garantere, at jeg vil gøre alt for at vedtage en stram kemikaliereform for EU, som er WWF's formål med kampagnen.

WWF-kampagnen har til formål at sætte fokus på behandlingen af REACH-forslaget op til valget til Europa-Parlamentet 13/6. Og det er der hårdt brug for. REACH-forslaget vedrører registrering, evaluering og godkendelse af eksisterende kemikalier i EU. Formålet er, at de farligste stoffer skal udfases og erstattes af mindre miljøskadelige stoffer.

Kommissionen udarbejdede allerede REACH-forslaget sidste år, men de borgerlige politikere i Parlamentet har desværre udskudt behandlingen. Med en lusket henvisning til, at Østeuropa skulle inddrages i behandlingen, blev REACH-forslaget syltet på ubestemt tid. Behandlingen af forslaget kan tidligst genoptages til efteråret, og realistisk set vil behandlingen trække ud i årevis.

De færreste danskere er desværre opmærksomme på, at EU's miljøpolitik er underlagt såkaldt "fælles beslutningstagen". Det betyder, at parlamentet bestemmer lige så meget som ministerrådet, når EU skal lave ny miljøpolitik.

For at få indflydelse på EU's fremtidige kemikaliepolitik er det derfor nødvendigt at deltage i valget til Europa-Parlamentet. Og det er der desværre kun ca. halvdelen af danskerne, der gør. Uanset omkostningerne ønsker jeg, at disse farlige stoffer udfases hurtigst muligt. Jeg var selv ordfører for POP-forslaget i parlamentet, hvor det lykkedes at få vedtaget forbud mod bl.a. DDT og HCH i EU og forpligte EU internationalt til at samarbejde om international udfasning.

Forslag udvandes
De økonomiske interesser for de resterende stoffer omfattet af REACH er imidlertid så store, at parlamentet nu må imødese langt stærkere modstand.

Industrilobbyen i både USA og EU håber, at parlamentet rykker til højre efter valget. Uanset valgresultatet er det allerede lykkedes dem at udskyde behandlingen af REACH til efter valget, og desværre lykkes det nok også at udskyde behandlingen yderligere og udvande forslaget til skade for mennesker og miljø.

Kilde: Jyllands-Posten 26. april 2004

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012