Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM, allergi og astma

Allergier
MSM styrker kroppens naturlige barriere mod allergener. MSM indtaget oralt letter den allergiske reaktion mod pollen og fødevarer. MSM er lige så effektiv eller endog bedre end traditionelle antihistamin-præparater - men uden disses præparaters bivirkninger.

Svovl spiller en afgørende rolle i behandlingen af allergier og mange former for lungeproblemer, fordi det afgifter systemet og fjerner de frie radikaler. Undersøgelser har vist, at MSM-tilskud er i stand til at forbedre lungefunktionen og kontrollere mange forskellige former for allergiske reaktioner på pollen og fødevarer - allerede i løbet af nogle få dage.

Astma
MSM styrker desuden lungerne mod allergiske reaktioner. Stoffet kan være med til at regulere den væske, som dækker luftvejenes epithelceller. Dette er en meget vigtig del af lungernes første forsvarslinie mod angreb fra mikroorganismer. Væske fra sunde luftveje indeholder langt mindre natrium og klor (ca. 45% mindre) og meget mere kalium (ca. 600% mere) end væske mellem celler eller i blodplasma, hvilket viser, at der er et stærkt stigende ion-indhold i normalt luftvejsepithel. Disse forskelle viser også, at sammensætningen af denne overfladevæske skal kontrolleres og holdes stabil af luftvejsepithelets aktive elektrolyttransportprocesser, og at det ikke kun er fordampede rester af isotonisk sekret eller ekstracellulær væskeeksudat. Men hos patienter med astma eller andre kroniske former for luftvejsirritation, infektion eller cystisk fibrose synes væskens sammensætning at blive mere isotonisk i forhold til plasmakoncentrationen og langt mere hypotonisk hos patienter med astma (Joris).

I kraft af sine betændelseshæmmende egenskaber kan MSM gøre meget for den enkelte astmapatient. Som nævnt i indledningen har jeg personligt oplevet en bemærkelsesværdig bedring i bronkiesammentrækningen efter kun tre dage (ved en dosis på 20 g dagligt) og derefter på en dosis af kun 10 g dagligt. Jeg var i stand til at skære ned på mit forbrug af inhalator, jeg vågnede ikke så ofte om natten, og jeg blev langt mindre følsom over for irritanter.

Referencer:
Joris L, Dab I, Quinton PM: Elemental composition of human airway surface fluid in healthy and diseased airways. Am Rev Respir Dis 1993, Dec.; 148(6 Pt 1):1633-7.
Oae, S., Okuyama, T., Organic Sulfur Chemistry: Biochemical Aspects, CRC Press, Boca Raton, FL, 1992.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012