Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Valleprotein beskytter mod prostatakræft

Columbus, Ohio - Nye forskningsresultater tyder på, at valle - et biprodukt fra osteproduktionen - måske spiller en rolle i forebyggelsen af prostatacancer.

Da en gruppe fødevareforskere fra Ohio State University behandlede menneskelige prostataceller med valleprotein under et laboratorieforsøg, steg cellernes indhold af antioxidanten glutathion. Denne antioxidant har vist sig at kunne kontrollere de frie radikaler, som forårsager iltningsskader på kroppen og dermed er kræftfremkaldende.

Kræftforskerne har en formodning om, at ophobningen af frie radikaler spiller en rolle i udviklingen af prostatakræft.

I den heromtalte undersøgelse fandt forskerne fra Ohio State University ud af, at de ved at behandle prostatacellerne med valleprotein var i stand til at forøge glutathionniveauet i cellerne med op til 64%.

"Ophobningen af frie radikaler har indflydelse på udviklingen af mange former for kronisk sygdom - f.eks. hjerteproblemer og kræft," siger Joshua Bomser, assisterende professor i fødevareteknologi ved Ohio State University og medforfatter til undersøgelsesrapporten. "Og prostatavævet hos mennesker er specielt følsomt over for iltningsskader."

Undersøgelsen blev offentliggjort for nylig i tidsskriftet Toxicology in Vitro. Bomser gennemførte forsøget sammen med Kyle Kent, studerende ved afdelingen for fødevareteknologi, og W. James Harper, gæsteunderviser ved Ohio State University.

Forskerne behandlede menneskelige prostataceller med to forskellige koncentrationer af valleprotein i 48 timer og målte derefter glutathionindholdet i cellerne. Valle indeholder aminosyren cystein, som er en af de vigtigste forudsætninger for, at kroppen kan fremstille glutathion. Overraskende nok var begge koncentrationer i stand til at øge glutathionniveauet betydeligt: For den højeste dosis lå forøgelsen på 64%, mens den laveste dosis (som var halvdelen af den højeste dosis) lå på 60%.

"Den ganske ubetydelige forskel i glutathionindholdet fra det ene vallekoncentrat til det andet tyder på, at der ikke skal ret meget valleprotein til for at opnå en virkning på prostatacellerne," siger Bomser.

"Ved sygdomme som kræft ser man som regel et fald i kroppens generelle evne til at klare iltningen af cellerne," fortsætter han. "Indtager man mange antioxidanter gennem kosten og via kosttilskud, kan man muligvis forebygge udviklingen af kroniske sygdomme."

Forskerne behandlede en anden gruppe prostataceller med kasein - det primære protein i ost. Kasein indeholder ikke det stof, som er forudsætningen for produktion af glutathion, og som ventet kunne man ikke spore nogen forøgelse af glutathionniveauet i cellerne.

"I modsætning til kasein er valleprotein rigt på cystein - en aminosyre, som øger glutathionindholdet i prostata," siger Kent.

"Ost indeholder forskellige proteiner, som har indflydelse på de forskellige antioxidanter i prostatacellerne," fortsætter han. "Men cystein er den aminosyre, som er med til at opbygge et sundt glutathionniveau i prostata - og dermed sikre, at de frie radikaler holdes i skak."

Forskerne gør opmærksom på, at det således ikke er nok bare at spise ost for at forøge indholdet af glutathion i cellerne, da det nødvendige cystein findes i den valle, som adskilles fra osten tidligt i fremstillingsprocessen. Men cystein findes også i fødevarer som fjerkræ, hvede, broccoli og æg.

Amino Complex Valleprotein tilskud er blevet populære blandt body buildere, men Bomser og hans kolleger siger, at de fleste amerikanere får tilstrækkelige mængder protein gennem kosten, så det er ikke nødvendigt med en proteindrik oven i den daglige kost. De understreger dog vigtigheden af en varieret og velafbalanceret kost og tilføjer, at valle er et meget komplet protein, som indeholder de rigtige mængder af de aminosyrer, som er nødvendige for vores krop.

Forskerne modtog økonomisk støtte fra J. T. "Stubby" Parker Chair in Food Science and Technology til projektet.

Læs mere om Amino Complex Valleprotein her – når valleprotein skal være virksomt og prisgunstigt!

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012