Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Cholin og lecithin er livsvigtige næringsmidler

Forskere ved universiteterne i New York og North Carolina har lige offentliggjort en større rapport, der opsummerer den nuværende viden om betydningen af cholin og lecithin i den menneskelige ernæring. Cholin og lecithin kan, for det meste, erstatte hinanden, da legemet kan producere den ene af den anden. Cholin indgår i mange vigtige reaktioner, såsom dannelse af neurotransmitteren acetylcholin (nødvendigt for nervernes funktion), dannelse af fosforlipider som lecithin, sfingomyelin og plasmalogen og som en komponent i blodpladeaktivisenngsfaktoren. Cholinmangel kan resultere i fedtaflejringer i leveren, cirrose (skrumpelever) og eventuelt leverkræft. Nyere forskning har vist, at tilskud af lecithin kan fjerne fedtaflejringer i leveren, og nogle forskere mener endog, at lecithin-tilskud kan kurere levercirrose, der skyldes alkoholmisbrug. Både cholin og lecithin er involveret i overførsel af signaler fra cellen's overflade til dens indre, og man har opdaget, at cholin-tilskud kan forbedre hukommelsen hos folk, der har svært ved at lære. Mange forskere mener nu også, at Alzheimer's sygdom er forbundet med en mangel på cholin og lecithin. Hjerne-obduktion har vist, at Alzheimer's patienter har betydeligt mindre lecithin og acetylcholin i hjernevævet end raske mennesker. Æg, indvolde, spinat, nødder og hvedekim indeholder alle forholdsvis store mængder cholin og lecithin. En spiseskefuld af lecithin-tilskud indeholder 250 mg cholin, hvilket er omkring det samme, som findes i et stort æg (78 litteraturhenvisninger).

NYHED (2015) MEGA Cholin

 

  • Medvirker til en normal omsætning af fedtstoffer i kroppen
  • Er med til at vedligeholde en normal leverfunktion
  • Har betydning for en normal nedbrydning af homocystein i blodet. Homocystein er en aminosyre, der øger risikoen for kredsløbsproblemer, hvis det ikke bliver omsat.

Ingredienser:L-cholinhydrogentartrat, gelatine (okse), sojalecithin, marietidselekstrakt (Silybum marianum (L.) Gaertn.), overfladebehandlingsmiddel (magnesiumsalte af vegetabilske fedtsyrer), maltodextrin, antiklumpningsmiddel (siliciumdioxid), antioxidant (tocopheroler).

Anvendelse:2 kapsler daglig i forbindelse med et måltid fordelt på 1-2 gange.

 

Læs mere om Lecitin Complex her!

Referencer:
Canty, David J. and Zeisel, Steven H. Lecithin and choline in human health and disease, Nutrition Reviews, Vol. 52, No. 10, October 1994, pp. 327-39.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012