Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng G1000 eller Rød Ginseng (Panax)

Der findes to typer ginseng: Panax ginseng, også kendt som orientalsk, asiatisk, kinesisk, koreansk eller japansk ginseng, og P. quinquefolius, også kendt som amerikansk ginseng. Siberisk ginseng (Eluetherococcus senticosus) er en helt anden planteart, som dog har en del egenskaber til fælles med ægte ginseng. Alle ginseng-arter er adaptogene urter, hvilket betyder, at de modvirker stress og er med til at normalisere kroppens funktioner. Selvom ginsengs energigivende egenskaber kan være en stor hjælp for personer med kræftsygdomme, tyder mange videnskabelige resultater på, at urten også har langt mere specifikke anvendelsesområder.

Et nyligt offentliggjort forsøg foretaget af Tadahir Takeda fra Kanazawa-universitetet i Ishikawa i Japan viste, at polysakkarider fra panax øger produktionen af det immunstimulerende cytokin interleukin-8. Såvel leukæmiske som normale menneskelige monocytter (en type blodlegemer) fik tilført panax-ekstrakt i 24 timer. Forskerne målte derefter mængden af IL-8 i cellerne. Ginseng øgede mængden af IL-8 betydeligt i forhold til de celler, der ikke fik tilført ginseng.


Et rent panax-polysakkarid kaldet ginsan virker på flere måder immunmodulerende på museceller - og ligner de virkningerne, som cytokinet interleukin-2 står for. Ginsan aktiverer T- og B-lymfocytter og makrofager og omdanner miltceller til aktive dræberceller, som kan ødelægge svulstceller. Hos mus med påført lungekræft, som fik indsprøjtet ginsan, kunne man påvise en betydelig reduktion i antallet af svulster (44%) i forhold til mus, der ikke fik tilført ginsan. Blev ginsan givet med drikkevandet, faldt antallet af svulster også, men kun med 15%. Der er ikke noget, der tyder på, at ginsan er giftigt, og der er ikke registreret bivirkninger ved normal dosis.

 

Referencer:
Sonoda Y, et al. Stimulation of interleukin-8 production by acidic polysaccharides from the root of Panax ginseng. Immunopharmacology 1998;38:287-94.
Lee YS, et al. Activation of multiple effector pathways of immune system by the anti-neoplastic immunostimulator acidic polysaccharide ginsan isolated from Panax ginseng. Anticancer Res. 1997;17:323-31.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012