Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kinesisk Malurt-kapsler - en kur mod malaria

Inden for den traditionelle kinesiske medicin har man i århundreder brugt Artemisia annua i Danmark: Kinesisk Malurt som behandling mod feber og malaria.

Første gang, en plante blev anerkendt i Europa som et effektivt middel mod malaria, var i det 16. århundrede. Her opdagede man den terapeutiske virkning ved barken fra cinchona-træet, og kinin - det alkaloid, som det i 1834 lykkedes at isolere fra barken - blev derefter den vigtigste form for behandling af malaria indtil 1930’erne, hvor man begyndte at fremstille syntetiske præparater mod malaria.

I løbet af de seneste få år er antallet af kinin-resistente arter af malariaparasitten Plasmodium falciparum steget drastisk i Asien, Syd- og Centralamerika og i Afrika, og behovet for nye malariamidler er blevet påtrængende stort. Hvis malaria ikke behandles på et tidligt stadium, bosætter parasitten sig i blodet, inficerer blodlegemerne og blokerer blodkarrene i hjernen, hvilket fører til først koma og siden død. På nuværende tidspunkt dør 2,7 millioner afrikanerne hvert år af malaria, og dette tal kan meget vel gå hen at stige til ca. 7 millioner, efterhånden som nye malariaparasitter bliver resistente over for de præparater, man har til rådighed i dag til behandling af sygdommen.

Vore tiders forsøg på at finde beviser for, at den kinesiske malurtplante kan anvendes til at bekæmpe malariaanfald, startede i 1970’erne, og dette førte i 1972 til, at man isolerede et plantestof, som kineserne kalder qing hao sau - i vestlig terminologi kaldet" qung haos aktive princip". Den vestlige betegnelse for dette stof er artimisnin. For nylig har kinesiske videnskabsfolk fokuseret meget på naturligt udvundne, malariabekæmpende stoffer, og undersøgelser har vist, at arthemether - et stof, som udvindes af qing hao - kan bruges som middel mod kininresistente malariaarter. To nyligt offentliggjort kliniske forsøg i Kina har vist, at arthemether er lige så effektivt som kinin til at modvirke malaria i hjernen hos såvel børn som voksne, og at artemether var i stand til at fjerne malariaparasitten fra blodet i løbet af kortere tid og med færre bivirkninger. Forskningen på dette område fortsætter, og denne traditionelle lægeplante kan potentielt være med til at redde tusindvis af liv i fremtiden.

Health News 2004

 

 

Det er kun hunmyg, der stikker

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012