Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lysterapi med Dermalight SAD lamper

Lysterapi til behandling af sæsonprægede depressioner (SAD). 

Medicinteknik har nu udviklet en virksom opskrift mod den årlige vinter depression. Regelmæssige lysdoser med dagslyskvalitet uden UV- og IR-belastning har vist en særdeles effektiv indvirkning på stofskiftet samt det almene velbefinde.

Med disse udviklede SAD apparater, bliver denne effekt opnået. SAD systemet opfylder alle medicinske krav, er nem at anvende i hjemmet, med priser på mellem ca. 3.500 og 4.500 kr. er det opnåeligt at hjælpe alle til et bedre velbefindende, mere energi, livslyst, større ydelse og optimisme.

Drivkraft i efterår og vinter hos næsten alle mennesker.
Når de grå og kolde dage kommer, lider mange mennesker af mangel på lyst og kraft, koncentrationssvigt og søvnløshed. Undersøgelser har påvist at 80-90% af befolkningen har disse lidelser.

Årsagen er mangel på lys, hvilket nedsætter produktionen af "humørhormonet" serotonin samt fremmer produktionen af sovehormonet melatonin i hjernen. I særligt svære tilfælde af hyppige depressioner, taler mediciner om sæsonafhængige depressioner SAD ("Seasonal Affective Disorder"), som hidtil kun er blevet behandlet ad medicinsk vej.

Godt humør ved hjælp af sundt lys.
Dermalight SAD afgiver et sundt lys og fremmer derved afspænding og godt humør, som allerede kan konstateres efter få dage. Systemet kan fås med 2 forskellige lysdoser. De højt ydende apparater er særlig egnede til SAD behandling. Begge typer er handy bordapparater. Under "lysbadet", der bør fortages flere gange om ugen (en til to timer), kan de daglige aktiviteter sideløbende fortages, så som læsning, skrivning, kontor arbejde eller husarbejder. 

Mangler du lys?
Flere og flere mennesker mangler lys, også på grund af meget indearbejde. Den ideelle lyspåvirkning, som man får på en solskinsdag, måles til fra 100-1.000 lux, almindeligt dagslys ligger mellem 10 og 2.500 lux, i et kontor er der typisk 400-500 lux, mens en elektrisk pærer udsender ca. 50 lux.

Dermalight SAD Tower & Dermaligt SAD Flat.
Sygdommen, som i dag kaldes SAD, en forkortelse for det engelske "Seasonal Affective Disorder", har formentlig altid eksisteret. Det er dog først i de senere år, at man er blevet klar over, hvad der ligger bag denne "sæsonafhængige depressioner", som vi mere hyppigt kalder depression, den mest udbredte af de pskykiske lidelser.

Ved starten af den mørke årstid, indfinder depressionen sig hos mange mennesker. 80 - 90% klager i efterår og forårsmånederne over manglende energi og humør.

De årlige tilbagevendende symptomer er:

  • man føler sig slap og utilpas     
  • man sover længere om morgenen og er alligevel ikke udsovet      
  • ens ydeevne er svagere, man er ukoncentreret, glemsom, koncentrationsevnen kan være væsentligt nedsat     
  • derudover kan der optræde en trang til kulhydrater (især noget sødt), hvad der igen fører til en vægtforøgelse.

For mange mennesker forekommer vinterdepressionen som smerter i muskler, led, hovedet eller som trykken for brystet.

Disse tilbagevendende symptomer er for et stort antal menneskers vedkommende så udprægede, at de optræder med sygdomskarakter.

Lysterapi.
Jo mørkere årstid, desto mere lys kræver organismen. Derigennem bliver produktionen af sovehormonet melatonin bremset.

En behandlingsform er lysterapien. Den blev først udviklet i USA og vandt senere indpas i Tyskland fra midten af 80'erne. I dag bliver denne behandling tilbudt på over 200 klinikker i hele Tyskland.

Firmaet Dr. Hönle Medizintechnik GmbH har udviklet to speciallamper:

Dermalight SAD Tower og Dermaligt SAD Flat til behandling af sæson/lysbestemte depressioner.

Anvendelses områder:

  • vinterdepressioner     
  • manglende koncentration     
  • utilpashed     
  • soveforstyrrelser     
  • træthed     
  • jet-lagsyndrom

Behandlingsform
I princippet er lysterapi bedst, hvis patienten 1-2 gange dagligt, (eventuelt morgen og aften), bliver bestrålet med et specielt lys, hvilket udelukkende virker på øjnene.

Det anbefales at placere apparatet således at midten er i øje højde. Afstanden til øjnene skal være ca. 50 cm og patienten skal en gang i minuttet kigge direkte på lyskilden et par sekunder.

En bedring vil allerede kunne mærkes efter 3 - 4 dage, efter behandlings start. Erfaringen viser, at rigtigt anvendt hjælper det skånsomt og uden bivirkninger.

Dermalight SAD Tower er beregnet til at stille på bordet, det er pladsbesparende og ideelt til behandling af almindelige humørforstyrrelser. Det større Dermaligt SAD Flat apparat stilles også på bordet, har en højere ydeevne og er først og fremmest egnet til SAD-patienter.

Dermalight SAD Tower & Dermalight SAD Flat er med elektronisk styring, hvorved det udsender et hvidt, flimmerfrit og regelmæssigt lys (uden UV- og infrarøde stråler).

Dermalight SAD Tower & Dermalight SAD Flat afgiver 10.000 lux (på app.). De medicinske krav om 2.500 lux bliver således langt overgået af apparatet. Den afgivne belysningsstyrke er målt på en afstand af 50 cm.

Dermalight SAD Tower & Dermalight SAD Flat er kvalitetsprodukter, fremstillet i et godt design, efter de bedste normer og under stadig kontrol af materialer og forarbejdning.

Dermalight SAD Tower med stor lysflade

Tekniske data:
El: 230V/50 Hz/40 W. Flimmerfri (20.000hz).
Lys kilde: 1 x 36 w kompakt lys rør. Uden UV-IR stråler.
Lys styrke: ca. 3.000 lux ved afstand 50 cm.
Ca. 12.000 lux ved afstand 30 cm.
Størrelse: 170 x 435 mm (b x h).
Vægt: ca. 2 kg.
Anvendelse: mindst 1 time daglig.

Dermalight SAD Flat med dobbelt lysflade

 

 

 


Tekniske data:

El: 230V/50 Hz/80 W. Flimmerfri (20.000 hz).
Lys kilde: 2 x 36 w kompakt lys rør. Uden UV-IR stråler.
Lys styrke: ca. 5.000 lux ved afstand 50 cm.
Ca. 18.000 lux ved afstand 30 cm.
Størrelse: 310 x 310 x 440 mm (b x h).
Vægt: ca. 3 kg.
Anvendelse: mindst ½ time daglig.

 

 

 

 

 

Ønsker du at fremme kroppens lysoptagelse, kan det ske ved at tage 1 Phyto Perikon kapsel morgen og eftermiddag.

Forhandles af matas, helsekostforretninger samt nogle apoteker. Dåse med 90 kapsler.

Læs også:
Naturligt lys giver højere karakterer
Lysfattige dage giver 250.000 danskere depression
Optimal
Lys gået op for medicinalfirma: forebyggelse bedre end helbredelsee

 

Health News 2001

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012