Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Carsten-Vagn Hansen om D-vitamin

Ekspert fyret for at anbefale solskin.

Dr. Michael F Holick, der er professor på Boston University Medical School og kendt for sin forskning vedrørende solskin og D-vitamin, er blevet fyret fra sin stilling på hudafdelingen, efter at afdelingens leder har kritiseret hans konklusioner.

Dr. Holick har I sin nye bog "Fordelene ved ultraviolette stråler" skrevet om vigtigheden af at få sol på huden for at øge indholdet af D-vitamin i kroppen og sundhed i det hele taget. Han nævner i sin bog, at der er betydelige fordele ved sollys, blandt andet at det styrker knoglerne og modvirker depression, men hudlæger og offentlige sundhedspersoner har nu så længe advaret mod sol, at de ikke ønsker at høre andre meninger.

Mens The American Academy of Dermatology, det amerikanske hudlægeselskab, kalder Dr. Holicks udtalelser uansvarlige, er der andre hudlæger, der kalder Holick for meget nytænkende og forud for sin tid.

Professor Holick har offentliggjort over 100 artikler og undersøgelser, udviklet behandlinger for psoriasis og studeret solens rolle for produktionen af D-vitamin.

Holick medgiver, at solforbrænding kan øge risikoen for hudkræft, men han fremfører, at moderat udsættelse for sol kan nedsætte risikoen for kræft i prostata og brystkræft, hvilket stemmer overens med epidemiologiske studier, der viser en nedsat forekomst af disse kræfttyper i områder med mere sol.

Han mener, at han er blevet fyret, fordi han udfordrer et af dermatologiens dogmer.

Læs også:
D-vitamin forhindrer kræft
D-vitamin er en multihelbreder
D-vitamin forebygger alvorlig sygdom
D-vitamin og cancer/kræft
D3-vitamin og curcumin mod Alzheimer's
Sammenhæng mellem D-vitaminmangel og osteoporose
D-vitamin (D3) og bryst- og tyktarms­kræft
Vitamin D - gammel autoritær viden dur ikke
D-vitamin og kalk beskytter mod knoglebrud
KræfttiIfælde kan reduceres med tilskud af kalk og D-vitamin
D-vitamin reducerer risikoen for brystkræft
D-vitamin kan forebygge smerter

NB: Natur-Drogeriets D-vitamin præparater er af Ugeskrift for Læger (22. juni 2009) blevet anbefalet som Danmarks billigste.

Kilde: The Miami Herald, 15. april, 2004.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012