Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brottrunk til behandling af psoriasis

Efter at flere patienter med psoriasis igennem nogle år havde gjort gode erfaringer med Brottrunk blev det besluttet at foretage en undersøgelse af Brottrunks indflydelse på disse stadig mere almindelige lidelser.

I marts 1996 udvalgte man en gruppe på 41 patienter, 20 kvinder og 21 mænd. Kriteriet for udvælgelsen var, at patienterne allerede var blevet behandlet i den traditionelle medicin uden resultat (fototerapi, salver, cortison, kure osv.). Undersøgelsen strakte sig over 12 måneder med kontrol hver 3. måned.

Terapien bestod i 0,2 liter Brottrunk pr. dag.

Desuden opstilledes nogle retningslinier for kosten: Intet svinekød, ingen færdigvareprodukter, intet industrisukker, ingen coca cola o. lign.

Undersøgelsen blev gennemført af Institut for Bioterapi, Tyskland, ved dr. Scholz.

Efter en grundig undersøgelse og fotodokumentation fulgte forklaringen af årsagen til sygdommen, og på grundlag heraf udvikledes terapien med individuel ernæringsrådgivning.

De fleste af deltagerne kunne berette om fortilfælde af sygdommen i deres familie, mange (43,8%) kunne også huske, hvad der havde udløst sygdommen; her var stress, sygdom, medikamenter, pubertet, graviditet og overgangsalder de hyppigst nævnte faktorer.

En undersøgelse af deltagernes afføring viste hos hele 95% en patologisk tarmflora. Gennem reduktionen af enterokokker (lactobaciller) produceres der i tyndtarmen frem for alt færre antibakterielle substanser (brintperoxid), og derved begunstiges betændelsestilstande. Mangel på E. coli og lactobaciller peger på en formindsket stimulering af immunforsvaret gennem de såkaldte Peyer’ske plader (runde til langstrakte grupper af lymfocytophobninger i tyndtarmen) og dermed på immunitetssvækkelse.

Især påvisningen af gær tyder på en formindsket dannelse af det sekretoriske IgA og andre overfladeantistoffer. Ligeledes en defekt i immunforsvaret, der er typisk for psoriasis.

På grund af mangel på overfladeantistoffer på slimhinden kan næringsrester, bakterier, virus, metaller, kemikalier osv. trænge ind i kroppen. Disse antigen-antistof-komplekser bliver derefter nedbrudt i vævet af makrofager (ædeceller). På denne måde fastholdes sygdommen hos psoriasis patienter i en kronisk tilstand.

Behandlingen med Brottrunk og den rigtige ernæring fører til:

  1. en normalisering af tarmfloraen
  2. en stimulering af immunforsvaret
  3. en formering af antistofferne

Dermed er forudsætningerne for en helbredelse af psoriasis sygdommen givet.

Den første kontrolundersøgelse foretaget d. 20 juni 1996 af dr. Scholz bekræftede på overbevisende måde denne hypotese.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012