Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Barnløshed (sterilitet/ufrugtbarhed)

Årsagerne til sterilitet hos kvinden er meget forskellige:
Hormonelle forstyrrelser kan føre til cyster på æggestokkene, hvilket forhindrer modningen af ægget. Løsnede stykker af slimhinde fra livmoderen ("endometriose") kan sætte sig på æggestokkene og danne såkaldte "chokolade-cyster". De hedder sådan på grund af deres mørkebrune farve. Vævet er hormonalt påvirket og bløder regelmæssigt sammen med menstruationen. Også dette kan forhindre æggestokkenes normale funktion, således at der ikke finder nogen ægløsning sted.

Æggelederne kan være så fastklæbede på grund af kroniske betændelsestilstande, at æggecellerne ikke kan passere. Og så er befrugtning også umulig.

Under- og overvægt samt funktionsforstyrrelser i binyrebarken og skjoldbruskkirtlen kan forårsage sterilitet.

Myomer (godartede fortykkelser i livmoderens muskulatur) kan forhindre, at et befrugtet æg kan udvikle sig.

Mange kvinder danner i skedevæsken antistoffer mod mandens sperma, således at sædcellerne gøres ubevægelige eller uddør.

Hvad hjælper?
Enhver behandling af sterilitet (ufrugtbarhed) retter sig efter årsagen:

Årsagen er hormonelle forstyrrelser: Akupunktur kan prøves som en metode til at genoprette den hormonale ligevægt. Det virker først og fremmest hos unge kvinder, der kun i kort tid har prøvet på at blive gravide. Dong Queen kapsler er naturmiddel, der understøtter skabelsen af hormonal ligevægt.

Årsagen er betændelsestilstande: Urte-Pensil er et ufarligt naturmiddel, der bekæmper betændelsestilstandc generelt. Kan med fordel suppleres med Mega C syreneutral.

Årsagen er over- eller undervægt: Overvægt skal afvikles over kostomlægning: undgå fedt- og sukkerholdige kostemner, bedre mave/tarmfunktion kan opnås med Thea Go' og Resultat Plus. Undervægtige med lille appetit kan anbefales Body Plus proteindrik (63% mælkeprotein og maltodextrin); ellers: kostomlægning.

Årsagen er funktionsforstyrrelser i binyrebark og skjoldbruskkirtel: Mineralterapi med enten Super Blæretang kapsler, suppleret med Maximum multivitamin/mineral tabletter.

Nedsat seksuallyst hos parterne mindsker chancerne for graviditet.
Kvindens frigiditet kan afhjælpes med Naturlige E-vitamin kapsler, der styrker kønskirtlerne. Desuden er det vigtigt at sikre en bred dækning af vitaminer (Maximum) og mineraler, især zink. Anbefales kan også Bio Pollen kapsler, Gotu Kola kapsler og damiana-the. Undgå rygning: tobaksrøg er meget toksisk og farlig, den skader immunsystemet og hormonaktiviteten.

Mandens impotens: Vigtig er Naturlige E-vitamin kapsler (styrker kønskirtlerne) og zink (hjælper bl.a. prostatakirtlen). Mega C syreneutral tabletter hindrer sædcellerne i at klumpe og gør dem mere mobile. Ginseng G1000, Gotu Kola, urterne damiana og yohimbin styrker seksuallysten. Gode kosttilskud er græskarkerner, Bio Pollen og Gelé Royale kapsler. Undgå meget stærk fysisk træning - en undersøgelse fra University of Michigan Medieal Center viste, at intens fysisk træning resulterer i et fald i produktionen af de hormoner, der har at gøre med potens, frugtbarhed og sexlyst. Potensen nedsættes eller forsvinder helt ved indtagelse af alkohol, tobak, blodtrykssænkende og beroligende medicin og marihuana og kokain.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012