Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ledegigt: Nye, gamle naturmidler på banen

Tanacin
Et andet effektivt naturmiddel mod infektion er Tanacin (Fever Few) - blomster og blade fra planten Tanacetum parthenium. Traditionelt er the af plantens blade blevet anvendt til at lindre menstruationssmerter og migræne, men mange urtespecialister er begyndt at anbefale midlet mod ledegigt. Der findes endnu ingen kliniske beviser for, at planten har nogen indvirkning på denne sygdom, men dens betændelseshæmmende egenskaber er blevet bevist igen og igen - både ved reagensglasforsøg og i kliniske forsøg.

Læs mere om Tanacin (Feverfew) her!

Grøn the
Grøn the - et middel, som Arthritis Foundation anbefaler som værd at prøve mod ledegigt - indeholder polyfenoler, antioxidante stoffer, som menes at kunne reducere betændelse og beskytte mod skader forårsaget af frie radikaler. Grøn the kan muligvis forebygge og mindske omfanget af ledegigt, viser et forsøg på mus med kollagen-påført ledegigt, hvilket svarer til rheumatoid ledegigt hos mennesker. Forskerne gav polyfenoler fra grøn the til 18 af musene, hvorefter kun 8 udviklede ledegigt. Til sammenligning udviklede alle på nær én mus sygdommen i den gruppe, der ikke fik tilskud af polyfenoler. Ifølge en af hovedforfatterne til forsøgsrapporten, Hasan Mukhtar, "tyder denne undersøgelse på, at der findes en måde at forebygge ledegigt på. En mindre ændring i livsstilen - kun det at begynde at drikke grøn the dagligt - kan reducere risikoen for, at man udvikler sygdommen."

Læs mere om Grøn Complex her!

Pilebark Complex
Pilebark er en naturlig kilde til salicin - et stof, som kemisk er beslægtet med den substans, der bruges til fremstillingen af aspirin. Det er derfor ikke noget tilfælde, at pilebark har smertestillende virkning. Dets gunstige virkning er blevet påvist i adskillige kliniske forsøg, og brugen af stoffet er godkendt af Commission E til brug ved ledegigtsygdomme og af ESCOP* til sygdomme, hvor der medfølger feber, gigtsymptomer og hovedpine.

Pilebark har færre bivirkninger for maven end aspirin, fordi det aktive stof først frigives, efter at ekstraktet har passeret mavesækken. Da både pilebarkekstrakt og aspirin omdannes til salicylsyre i kroppen, bør pilebark ikke tages sammen med salicylsyrepræparater. Desuden bør personer, som udviser allergiske reaktioner over for aspirin og andre salicylsyrepræparater, ikke indtage pilebarkekstrakt.

*En gruppe af seks nationale, videnskabelige sammenslutninger med eksperter inden for fytoterapi og lægeplanteforskning.

Læs mere om Pilebark Complex kapsler her!

Naturligt E-vitamin
E-vitamin, som effektivt kan gøre det af med reaktive iltarter (ROS), har også vist sig at have smertestillende og betændelseshæmmende virkning. Faktisk har mange tyske læger i årevis anbefalet og ordineret E-vitamin til patienter med ledegigt. I 2002 talte Arthritis Foundation også for brugen af E-vitamin mod ledegigt.

Læs mere om naturligt E-vitamin her!

Ref.:
Jain & Kulkarni, J. Ethnopharmacol. 1999;68(1-3):251-259.
Haqqi et al., Proc. Nat. Acad. Sci. 1999;96(8):4524-4529.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012