Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Galdesten behandlet med urtemedicin

I februar-udgaven af British Journal of Surgery bringes en sygehistorie fra den kirurgiske afdeling på John Radcliffe Hospital i Oxford.

Der var en mand på 48 år, som i 1988 fik galdevejskolik og forbigående gulsot. Ultralydsundersøgelse viste multiple galdesten (formentlig i galdeblæren, ref.). Efter nogle måneders venten på kirurgernes vurdering søgte han råd hos en plantemediciner (practitioner of herbal cures). For en beskeden sum fik han det råd at anskaffe en halv liter olivenolie og ti citroner. Efter 12 timers faste skulle han indtage 4 spiseskefulde olie fulgt af en spiseskefuld citronsaft hvert kvarter indtil olien var brugt. Det foregik fra kl. 19 til kl. 22, og næste morgen kl 7 fik han kraftig diarre og mægtig ondt i maven. Han siede den tynde afføring og »fangede« derved 4 galdesten med størrelsen 2,5x 1,25 cm., plus ca. 20 ærtestore sten. Han fulgte op med 2 ugers plantemedicinsk kur for at formindske galdeblærebetændelse.

Manden havde det derpå godt i to år, fik da igen galdekolik. Han fik en aftale hos kirurgen og man fandt ved ultralydus, en enkelt stor sten i galdeblæren. Sten og galdeblære blev fjernet uden komplikationer, og under operationen viste røntgenundersøgelsen med kontrast normale forhold iøvrigt.

Plantemedicineren kunne fortælle kirurgerne, at denne behandling er almindelig i hans praksis, at han ikke kender til alvorlige bivirkninger eller følger af behandlingen, ligesom han heller ikke har kendskab til nye galdesten hos de behandlede.

I deres kommentar til »sygehistorien« nævner kirurgerne at kuren er beskrevet i en bog fra 1972, og at de har fundet et lignende tilfælde rapporteret fra Singapore (1986). De finder det overraskende at gulsot og betændelse i galgegange og bugspytkirtel som følge af den voldsomme stenpassage ikke ses rapporteret. Og deres slutbemærkning går på at olivenolie og citronsaft skulle kunne overvejes som »tilskud« ved galdestensknusning og som afkortning af forløbet ved stenopløsning.

Læs også:
Galdestenskur – helsebranchens mest effektive

Kilde: Brit. J. Surg. 1992, vol 79, p. 168.

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012