Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

CarniMax (L-Carnitin) - sikkerhed

Såvel L-Carnitin Crystallin som L-Carnitin-tartrat er stabile under normale fremstillingsforhold og anses for at være producent- og forbrugervenlige, alt efter om råvaren skal anvendes som pulver, kapsler eller tabletter.

Ugiftigt
Carnitin er fuldstændigt sikkert at indtage. Der er rapporteret om mild diarré ved meget høje doser. Denne ene bivirkning er forbigående og ses kun ved orale doser på op til 15 g L-Carnitin. Og bivirkningen er ikke enestående for L-Carnitin: Diarré ses ofte ved indtagelse af store mængder af forskellige stoffer på grund af det osmotiske pres på tarmene.

LD50
Et andet udtryk for et stofs giftighed er LD50 - den dosis, der skal til for at dræbe 50% af forsøgsdyrene. Man har ikke kunnet fastslå en LD50-værdi for L-Carnitin, hvilket igen viser, hvor sikkert stoffet er: En dosis på 5 g L-Carnitin pr. kg legemsvægt havde ingen form for giftvirkning på rotter. Alle andre toksikologiske undersøgelser understøtter sikkerheden ved indtagelse af L-Carnitin og dets salte.

Sikkert til brug som fødemiddel - GRAS: Generally Recognised As Safe
Et uafhængigt ekspertudvalg har givet L-Carnitin status som GRAS (Generally Recognised As Safe - dvs. sikkert til brug som fødemiddel. Dette understreger, hvor sikkert L-Carnitin er. Udvalget har konkluderet, at L-Carnitin og dets frit ioniserbare salte (L-Carnitine L-Tartrate og L-Carnitine Magnesium-citrat) uden problemer kan indtages af voksne i doser på 20 mg pr. kg legemsvægt pr. dag (dvs. ca. 1.200 mg for en person, der vejer 60 kg).

L-Carnitin anvendes overalt i verden
Særlig i USA findes der en lang række carnitin produkter samt produkter, hvori L-Carnitin indgår, f.eks. som kapsler, tabletter, drikkeampuller, drikkepulver og brusetabletter. Det anvendes til berigelse af børnemad, kiks, kager og yogurt, og som det sidste nye – i mineralvand.

I Danmark fås L-Carnitin som kosttilskud under navnet CarniMax kapsler.

CarniMax kan øge udholdenheden og modvirker træthed og udmattelse.

CarniMax 180 kapsler kan fås på apoteket, hos matas og i helsekostforretninger.

Health News 2007

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012