Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mindre mavefedt

En undersøgelse på Institut for Human Ernæring omfattede 50 overvægtige personer, hvor den ene gruppe fik kost efter gældende ernæringsanbefalinger, mens den anden gruppe spiste ekstra mange proteiner. Energiindtaget fordelte sig som følger:

Højprotein-gruppen:
25 pct. protein
4-5 pct. kulhydrat
30 pct. fedt

Normalprotein-gruppen:
1,5 pct. protein
55 pct. kulhydrat
30 pct. fedt

Begge grupper spiste fedtfattige animalske proteiner. Højprotein-gruppen tabte efter 6 mdr. mere end 9 kg i vægt, mens normalprotein-gruppen tabte 6 kg. Efter et år var vægttabet hhv. 6 kg og 4 kg.

Til gengæld var der markant forskel på, hvad der blev skåret af "bugfedtet". Højprotein-gruppen kan snævre bukselinningen ind med 8-9 cm efter et år, mens normalprotein-gruppen må nøjes med knap 2 cm.

Det sundhedsmæssige er, at det er lige præcis mavefedtet, der øger risikoen for udviklingen af livsstilsygdomme som hjerte-kar-sygdomme og type 2-diabetes. Så her giver flere proteiner en ekstra positiv effekt

"Jeg er overrasket over resultatet. Nu må vi se, hvad andre undersøgelser viser", siger Anette Due.

Det overraskende er ikke, at forsøgspersonerne har tabt i vægt ved at spise ekstra meget proteinrig kost. Det har amerikanske slankekure som Atkins og South Beach også vist. Det nye er, at et højt indhold af proteiner i kosten har en speciel gunstig effekt: Det giver en slankere linje, for det fjerner det farlige fedt på bugen.

"Jamen, det her har da både en æstetisk og sundhedsmæssig vinkel", siger cand. scient., ph.D-studerende Anette Due, der har stået bag undersøgelsen.

Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012