Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sådan bevarer du din ungdom på en naturlig måde

Glem badeværelseshylden. Det er dit køkkenskab (og køleskab!), der gemmer på de mest velbevarede skønhedsråd. De følgende opskrifter på, hvordan du bevarer din ungdom længst muligt på en naturlig måde, er inspireret af de behandlinger, man kan få på verdens mest hotte skønhedsmekkaer. Og helt ærligt - de er så lette at gå til, at du sagtens kan gøre det selv!

Kvinder har gjort det, siden Adam første gang blinkede til Eva - blandet et eller andet, som kan forskønne, stramme op, fjerne poser under øjnene og gøre noget ved rynkerne. Nu er de førende skønhedsproducenter - for ikke at tale om supermarkedskæderne - godt i gang med at udforske, hvordan fødevarer kan være roden til skønhed. Se bare, hvad der står på hylderne i Waitrose og Tesco nu om dage. Og alle skønhedsmagasiner er smækfulde af, hvordan de stenrige producenter af skønhedsprodukter er startet i beskedne kår på et køkkenbord. Selv de mest tjekkede centre i de store metropoler svømmer over af cremer og drikkevarer, som er baseret på de spirer, olier og krydderier, som man bruger i traditionel Thai- og Bali-massage. Tag f.eks. den honning- og gurkemejebaserede Mandi Lular Body Indulgence, som koster ca. 580 kr. hos The Sanctuary. Eller papaya-produktet Saat Complete Detox Wrap, som man kan få for den nette sum af kr. 1.900 på alle Ytsara-klinikker.

Har du en blender? Så ka' du bare gå i gang med at lave den selv. Disse top-til-tå opskrifter er så nemme, at du kan lave det hele selv.

Ansigtsdampbad med lavendel og rosmarin - dybderenser huden
Fyld en stor skål med kogende vand og lad den stå i 5 minutter. Put 5 dråber lavendelolie og en kvist frisk rosmarin i. Bøj hovedet ind over skålen, læg et håndklæde bag om nakken og indånd dampen fra vandet i 5-10 minutter ved at trække vejret dybt.

Kamillefodbad
Opfrisker og fjerner lugt af fodsvedBland 2 kopper friskbrygget kamillete (med blødgørende virkning) med 2 dråber pebermynteolie (virker rensende) og nogle få kamilleblomster. Sæt dig med fødderne i blød i blandingen i 10 minutter. Dup fødderne tørre og fjern døde hudceller med sukker/olie-skrubbecremen.

Skrubbecreme med sukker og øko-olivenolie - renser og blødgør
Bland 1 tsk. granuleret sukker og olivenolie i din håndflade. Gnid blandingen ind i begge hænder, og massér grundigt. Skyl hænderne godt.

Mange bruger denne skrubbecreme efter en omgang havearbejde. Du kan også tredoble mængden af ingredienser og bruge blandingen som en skrubbecreme til kroppen, inden du tager et brusebad - det er glimrende til at blødgøre tør hud.

Brug havsalt i stedet for sukker, hvis du ønsker en mineralrig skrubbecreme til kroppen - den gør underværker på cellulitis ("appelsinhud"). På de mest fremtrædende helsecentre i Thailand tilsætter man stødt kanel og nelliker for at øge blodcirkulationen og dermed yderligere sætte skub i bekæmpelsen af cellulitis.

Badete af lavendel og citrongræs - beroliger og afslapper
Bland en håndful tørrede lavendelknopper med frisk, knust citrongræs. Put blandingen i et lille stykke gaze og bind det under hanen til badekarret. Eller lad urterne trække i en stor skål kogende vand i 30 minutter, tag dem op og tilsæt vandet til dit badevand.

Nærende lulur fra Java - frisker op og sliber
Dette er et sensuelt, rensende bryllupsritual - lulur betyder "at beskytte huden". Bare rolig - du skal ikke blive forskrækket, hvis gurkemejen gør huden gul. Det går væk af sig selv i løbet af kort tid.

Bland 2 tsk. gurkemeje, 3 kapsler L-carnitin (pulveret hældes ud af kapslerne), 1 dråbe sandeltræsolie og 3 dråber jasminolie med 2 spsk. fintmalet ris og et tår kildevand. Masser kroppen med babyolie, og smør derefter den velduftende blanding på kroppen. Lad den tørre ind og børst den af kroppen med hænderne. Tag et brusebad og dup huden tør. Smør to kopfulde yoghurt ud over kroppen og læg dig i et varmt bad med rosenknopper.

Hårkur med banan og avocado-olie - giver fugt til tørt hår
Denne dybdevirkende balsam beroliger hår, der har let til at kruse. Mos 1 moden banan med 2 spsk. avocado-olie. Massér blandingen ind i hår og hovedbund, og dæk med Vita-Wrap. Lad hårkuren sidde i 30 minutter og vask derefter håret med shampoo.

Ønsker du ekstra glans, kan du bruge en æggeblomme i stedet for olien, men så skal du sørge for at vaske håret i lunkent vand - er vandet for varmt, stivner æggeblommen!

Papaya kropspleje - fjerner døde hudceller og blødgør huden
Denne kropsplejeblanding stammer fra et helsecenter på Maldiverne. Papaya indeholder papain - et enzym, som både blødgør og renser huden uden at irritere.

Mos 3-4 modne papaya-frugter. Smør hele kroppen ind og pak derefter overkrop, ben og arme ind i Vita-Wrap. Tag en varm badekåbe på og slap af i 20 minutter, mens huden ånder. Tag et brusebad, og skyl blandingen af.

Anti-rynkemaske med kikærter - beroliger sart hud
Ifølge Bharti Vyas kan denne indiske maske berolige rosacea-angreb.

Bland 1 toppet tsk kikærtemel, 1 tsk fløde, 1 tsk. Hybenkerneolie, 2 tsk vand og en smule salt. Smør på huden og lad blandingen sidde i 10 minutter. Rens grundigt.

Maske med agurk og honning - blødgør tør hud
Denne maske får din hud til at se blød og velplejet ud.

Bland 225 g klar honning med 10 dråber Hybenkerneolie og massér i 5 minutter blandingen ind i ansigtshuden. Læg derefter afkølede agurkeskiver på ansigt og hals og hvil dig i 15 minutter.

Æggehvidemaske - giver glans til mat hud
Denne maske er alletiders før en tur i byen - det er meget lettere at lægge en pæn make-up bagefter.

Pisk 1 æggehvide i 1 minut. Smør æggehviden i ansigtet og lad den stivne (ca. 10 minutter). Skyl af med lunkent vand.

Maske med mandel, havre og agurk - genopretter balancen i problemhud
Blend 2 spsk smuttede mandler med en halv kop vand. Hæld blandingen op i en skål. Blend en ca. 5 cm tyk skive agurk og si blandingen, så du beholder pulpen. Bland pulpen med mandelmælken. Rør 4 spsk havregryn og 1-2 spsk kaolinpulver (kan købes i en helsekostforretning), så du får en ret tør blanding. Massér blandingen i ansigtet, og lad den sidde i ca. 15 minutter.

Massage med avocadosten - giver næring til træt hud
Hvem har brug for dyre ansigtsbehandlinger, når man kan klare sig med en avocadosten? Mos 1 moden avocado, og smør mosen i ansigtet. Brug nu avocadostenen til at massere blidt i små, opadgående cirkelbevægelser. Slap af i 15 minutter.

Ref.: Locke, David M. Enzymes/The Agents of Life, New York 1969.

Læs også:
Hybenkerneolie
Hjemmelavet naturkosmetik giver frisk hud

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012