Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sensationelle forsøg vedrørende knogleskørhed - hjælp findes!

Opfordring fra verdenskongressen om osteoporose: Find ud af, hvordan dine knogler ser ud!

Alle kvinder burde efter menopausens indtræden få besked om deres knoglemasses beskaffenhed. Den kan være under hurtig nedbrydning. At alle kvinder i de vesteuropæiske samfund skulle få mulighed for at få undersøgt deres knoglemasses beskaffenhed, var den almindelige opfattelse ved den tredje internationale osteoporose-kongres, som afsluttedes i København i slutningen af oktober 1990.

Der findes i dag et antal pålidelige metoder til at foretage målinger, som både er hurtige og smertefrie. Ved en sådan undersøgelse kan kvinden få klarhed over, om hun ligger i risikozonen for at udvikle osteoporose (knogleskørhed) og senere i livet risikerer at blive ramt af benbrud, armbrud, brud på lårbenshalen eller hvirvelforskydninger i rygraden.

Osteoporose er en snigende sygdom og opdages tit først i forbindelse med et allerede indtruffet brud på knogler eller hvirvler, som ofte er forbundet med akutte store smerter og langvarige sociale problemer. Hoftebrud udgør f.eks. en fjerdedel af alle brud, og en fjerdedel af alle dem, som kommer til skade, kommer ikke mere til at kunne gå uden hjælp. Desuden stiger antallet af frakturer yderligere, bl.a. på grund af stigende alder i befolkningen. Mere end 40% af de kvinder, som bliver over 70 år gammel, vil blive ramt af en eller anden form for knoglebrud.

Det viser sig også, at skandinaver tilhører de hårdest ramte af alle nationer. Vort store forbrug af mælk synes ikke at kunne påvirke osteoporose-frekvensen positivt.

Findes der nogen helbredelse?
Alle kvinder skal naturligvis leve et sundt liv og spise mad, som indeholder alle næringsstoffer, samt i videst mulig omfang undgå risikofaktorer som rygning og alkohol. Men det synes ofte ikke at være tilstrækkeligt.

Ved symposiet i København blev der fremlagt en række forskellige terapier: natriumfluorid, hormonterapi, difosfonat mm. Alle havde det til fælles, at de kan have ubehagelige bivirkninger. Det vakte derfor stor interesse, da en af de ledende forskere på området, professor Fujita, præsenterede sine undersøgelsesresultater for aktivt absorberbart calcium fra østersskal. Resultaterne kommenteredes bl.a. af svenske læger, som betegnede resultaterne som sensationelle.

Underarm

Underarm: Calcium fra østersskal øger knoglemassen med 10%, mens kontrolgruppen går 2% tilbage i løbet af 2 år

 

 

 

 

 

 

Rygrad

Rygrad: Calcium fra østersskal øger knogletætheden med 4%, mens kontrolgruppen går 9% tilbage

 

 

 

 

 Kilde: Plantago nr. 10, 1990.


Østersskal-analyse:

Aske

98,8%

Vand

0,13%

Klorider beregnet som Cl

0,12%

I syre uopløselige askebestanddele (sand mm.)

1,0%

Calcium (Ca)

37,3%

Fosfor (P) mindre end

0,0l%

Silicium (Si)

1,0%

Selen (Se)

0,05 mg/kg

Organisk materiale

1,07%

Vandopløselighed

1,08%

Jod (I)

0,53 ppm

Jern (Fe)

200 ppm

Cadmium (Cd)

mindre end 0,l ppm

Chrom (Cr)

3 ppm

Nikkel (Ni)

mindre end 0,4 ppm

Cobolt (Co)

mindre end 0,4 ppm

Magnesium (Mg)

0,37%

Zink (Zn)

8 ppm

Mangan (Mn)

259 ppm

Kobber (Cu)

4 ppm

Aluminium (Al)

200 ppm

Tin (Sn)

mindre end 20 ppm

Molybdæn (Mo)

11-30 ppm

Natrium

(Na) 0,76%

Kalium (K)

32 ppm

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012