B12-vitamin (Cobalamin) B6-vitamin (Pyridoxin) B9-vitamin (Folsyre)

B-vitaminmangel er almindelig hos ældre mennesker

Et internationalt hold af forskere har bekræftet, at ældre mennesker ofte lider af mangel på B6-vitamin, B12-vitamin og folsyre.

Beskrivelse af forsøget

Undersøgelsen omfattede 99 raske unge mennesker (mellem 19 og 55 år), 64 raske ældre mennesker (mellem 65 og 88 år) og 286 ældre hospitalspatienter (mellem 61 og 97).

Forskerne målte blodets indhold af de nævnte vitaminer hos alle forsøgspersonerne, samt indholdet af visse stofskifteprodukter, som har tendens til at dannes i forøget mængde ved vitaminmangel.

Resultaterne

De opdagede, at 9 % af de raske ældre mennesker havde et lavt B6-vitamin niveau sammenlignet med 51 % af de ældre hospitalspatienter. De tilsvarende procenter for B12-vitamin var 6 % og 5 % og for folsyre 5 % og 19 %.

B-vitaminmangel hos ældre kan afhjælpes med et multivitaminpræparat

Endnu vigtigere var opdagelsen af, at 63 % af de raske ældre mennesker og 83 % af de ældre hospitalspatienter havde forhøjet indhold i blodet af ét eller flere af de stofskifteprodukter, der tyder på mangel på B6-vitamin, B 12-vitamin eller folsyre. Fx fandt man forhøjede værdier for stofskifteproduktet metylmalonsyre, der betyder mangel på B12-vitamin hos 23 % af de raske ældre mennesker og hos 39 % af hospitalspatienterne.

Nyere forsøg har vist, at ugentlige indsprøjtninger af B12-vitamin, B6-vitamin og folsyre er meget effektive til at normalisere de forhøjede stofskifteproduktkoncentrationer hos ældre mennesker.

Total B-Complex eller Super B-Complex fra Natur-Drogeriet A/S – så er du sikker på at være dækket ind med alle B-vitaminerne! Kan købes hos Matas og i helsekostbutikker.

B-vitaminmangel hos ældre kan afhjælpes med et multivitaminpræparatLæs også
Alzheimers kan forebygges med store doser B-vitamin
B-vitaminer holder hjerne og øjne sunde
Folsyre fremmer de kognitive funktioner
Stof i kaffe kan måske beskytte mod Alzheimers og Parkinsons
Kosttilskud mindsker risikoen for kroniske sygdomme
Multivitaminer holder på næringsstofferne hos ældre

Kilde
Joosten E et al. Metabolic evidence that deficiencies of vitamin B-12 (cobalamin), folate, and vitamin B-6 occur commonly in elderly people. Am J Clin Nutr, bd. 58, nr. 3, 1993, pp. 468-76.