Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Isoflavon og cancer

I de seneste år er der fremkommet en række undersøgelser, der overbevisende demonstrerer, at de såkaldte isoflavoner, der findes i ikke gensplejset soja, kan hjælpe i forebyggelsen og endog i behandlingen af flere former for cancer. Isoflavoner er plantehormoner, der har vist sig effektive i tilfælde, hvor vitamintilskud ikke hjælper.

Hvilken slags cancer?

Isoflavoner har vist sig virksomme over for forskellige slags cancer:

Brystcancer: Undersøgelser af 143.000 japanske kvinder viste, at jo højere sojakoncentration, desto lavere cancerrisiko (Hirayama et al.).

Prostatacancer: Det er påvist, at soja her har en hæmmende virkning. Desuden forhales sygdommen, når den først er brudt ud (Sharma et al.).

Livmodercancer: Et sojaproteinkoncentrat, som man havde fjernet isoflavonerne fra, havde ingen virkning på denne form for cancer; et ubehandlet produkt havde derimod en hæmmende virkning (S. Barnes et al.).

Mavecancer: En høj dosis af isoflavoner reducerede signifikant antallet af abnorme fordybninger i tyktarmen (V Steele m. fl.).

Lungecancer: Kinesiske minearbejdere havde lavere cancerrisiko, jo højere forbruget af sojaprodukter var (Swanson et al.).

Lever- og galdeblærecancer: Hos dyr, der fik en kost med et højt indhold af sojaprodukter, var der ikke angreb på lever- og galdeblære. I kontrolgruppen fik 25% levercancer og 40% galdeblærecancer (Becker et al.).

Også kolesterolsænkende: Som en tillægsgenvinst kan nævnes, at isoflavoner også reducerer risikoen for arteriosklerose, der er forbundet og andre lidelser, der er forbundet med for høje kolesterolværdier. New England Journal of Medicine (3. aug. 1995) har offentliggjort en analyse af alle eksisterende undersøgelser om brugen af isoflavonrigt sojaekstrakt til sænkning af blodfedtværdierne. Resultat: Sojaprotein giver en reduktion på 9,3% af de totale kolesterolværdi (10,5% af triglyceridværdierne og 12,9% af det farlige LDL-kolesterol.

Kosttilskud nødvendigt
Den anbefalede mængde isoflavoner, som man har brug for daglig, er mindst 100 mg (Hirayama et al.). I Japan er den daglige indtagelse gennem kosten 50-300 mg, men i de vestlige lande kun 25 mg. For at få medicinsk relevante doser af de gavnlige isoflavoner er det i praksis uundgåeligt at bruge det særlige kosttilskud Isoflavon Soja, der er et gennembrud inden for fremstillingen af phytohormoner.

Isoflavon Soja indeholder 8-10 gange flere isoflavoner end sojabønner, det er et 100% naturligt ( ikke-gensplejset produkt, fremstillet gennem en særlig patentbeskyttet proces. Hver kapsel ind holder 9 mg, og minimumsdosis er dermed 10-12 kapsler pr. dag. Præparatet giver ikke luft i maven, som sojabønner kan gøre. Forhandles også som pulver.

Isoflavon Soja købes i helsebranchens specialforretninger.

Kilde: Coward: Antitumor Isoflavone in soybean foods, Journal Agric Food Chemist, 41 (1993), s. 1961.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012