Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturmidler mod depressioner

En af de mest ubredte psykiske lidelser er depressionen.

Den depressive føler sig ikke bare i dårligt humør og nedtrykt. Tab af lyst og interesse for de daglige aktiviteter, træthed, skyldfølelse og mangel på selvtillid, nedsat koncentrationsevne, søvnløshed (eller omvendt stort søvnbehov), ja, selv hyppige svingninger i vægten - alt sammen er det typiske tegn på depression.

Indtil nu har man udelukkende kamnet behandle depressioner med syntetiske medikamenter, og mange har nok oplevet, at disse ikke uden generende og ubehagelige bivirkninger. Herhjemme har f.eks. Ebba Holme Hansen. Danmarks Farmaceutiske Højskole, på baggrund af en række udenlandske undersøgelser advaret mod både afhængighed og misbrug af de såkaldte "lykkepiller" (Farmaceuten 15/1997).

Naturbehandlere har hjulpet mange ud af depressioner ved hjælp af kostomlægning og naturmedicin, da praktisk alternativ naturlægekunst har vist, at problemet ofte er lavt blodsukker samt næringsstofmangel.

Dertil kommer så den glædelige nyhed, at der nu findes et naturmedicinsk alternativ til "lykkepillen", som er 100% uskadeligt.

Det drejer sig i første række om prikbladet perikon - den lille gule blomst, som blomstrer på vores enge i juli og august - den kan give livsmod og hjælp til den nedtrykte.

Perikons antidepressive virkning er især blevet undersøgt i Tyskland, og dens meget positive virkning er senest blevet bekræftet i det anerkendte tidsskrift Britisk Medical Journal (aug. 1996).

I Danmark har man i de sidste 10 år i helsebranchen kunnet får perikon i Phyto Perikon kapsler, der indeholder alle de komplekse vi stoffer i planten. Ønsker man et præparat med bredere virkespekter, anbefales Optimal kapsler, som foruden prikbladet perikon indeholder baldrianrod, pebermynte, hjertensfryd, passisionsblomst og kamilleblomst, droger, som har vist sig at forstærke hinandens virkning i en synergistisk proces.

Phyto Perikon og Optimal, der begge forhandles i pakning med 90 kapsler, er egne behandling af lettere og middelsvære depressioner, og virkningen vil vise sig i løbet af tre-seks uger.

Præparaterne forhandles i helsebranchens specialforretninger.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012