Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Broccoli - den store beskytter

Du kan øge sine chancer for at bevare sit gode syn, efterhånden som du bliver ældre, hvis du spiser sulforafan - en antioxidant, som findes i broccoli. Forskere ved Johns Hopkins University har fundet frem til, at sulforafan understøtter kroppens egne bestræbelser på at beskytte øjets celler mod de frie radikaler, som dannes af ultraviolet lys (Proc Natl Acad Sci 2004; 101(28):10446-51).

Det forskerteam, som gennemførte undersøgelsen, mener, at sulforafan - i modsætning til antioxidanterne C-vitamin og naturligt E-vitamin - fungerer som en "indirekte" antioxidant. Det betyder, at kroppen anvender de to vitamin direkte til at afparere de frie radikalers skadelige iltning af cellerne (og at vitaminerne derefter skal tilføres eller gendannes i cellerne), hvorimod sulforafan har en indirekte virkning ved at give kroppens immunforsvar et puf i den rigtige retning. På grund af denne indirekte virkning, mener forskerne, virker sulforafan længere tid i kroppen og kan dermed give en mere dybtgående og langsigtet antioxidant-virkning.

I andre laboratorieundersøgelser har forskerne fundet frem til, at sulforafan kan dræbe Helicobacter pylori - en bakterie, som man for 20 år siden identificerede som årsagen til mavesår og mavekræft, som i de fleste tilfælde har dødelig udgang (Proc Natl Acad of Sci 5/28/02).

Disse forskningsresultater viser, at sulforafan endog er effektiv mod antibiotika-resistente Helicobacter-bakterier. Og ikke nok med det: Sulforafan medvirke til at dræbe bakterierne både inden i og uden for cellerne - hvilket er af stor betydning, da Helicobacter er specielt vanskelig at få bugt med, når den "gemmer sig" inde i cellerne.

"Vi har i nogen tid vidst, at sulforafan har en begrænset antibiotisk aktivitet", siger Jed Fahey, som er plantefysiolog ved Johns Hopkins. "Men at stoffet var så stærkt over for Helicobacter - og specielt over for de stammer, som er resistente over for konventionel antibiotika - dét var en behagelig overraskelse".

Læs også:
Broccoli indeholder kræfthæmmende sulforafan
Broccoli kan gøre det af med mavesår og mavekræft
Broccoli kan måske forebygge brystkræft
Røg i lungerne og broccoli i maven

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012