Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Søvn - de 10 værste søvnforstyrrere

1. At tælle får
En engelsk undersøgelse viser, at man bliver holdt vågen, hvis man forsøger at tælle får, fordi man skal koncentrere sig - og dermed slapper man ikke af.

2. Partneren
Ligger I begge to på én madras, mærker man ubevidst partnerens venden og drejen sig i sengen. Også højlydt snorken er et godt argument for at have hver sit soveværelse.

3. Hund og kat
En amerikansk undersøgelse viser, at halvdelen af de forsøgspersoner, der havde problemer med at sove, havde et husdyr i soveværelset. Hvor glad man end er for sin firbenede ven, så forstyrrer den altså søvnen med sine bevægelser og lyde.

4. Larm
Selvom man tror, man kan vænne sig til et bestemt støjniveau, så er kroppen ikke enig - den registrerer forstyrrelserne og udskiller stresshormon.

5. Nikotin
Der er ikke så meget ved at hygge sig og slappe af i sengen, hvis man lige skal have en cigaret bagefter, for nikotin forstyrrer kroppens egenproduktion af søvnhormon.

6. Kriminalromaner
At læse i sengen kan virke søvndyssende - men kun, hvis indholdet i det, man læser, ikke er for ophidsende. Krimier og gyserhistorier er ikke godnatlekture.

7. At skære tænder
At skære tænder er ikke blot skadeligt for tænderne, men også for natteroen (på grund af lyden). Gå til tandlægen!

8. Månelys
Månen har i sig selv ikke nogen indflydelse på søvnen, men man kan føle sig forstyrret af det klare skin fra fuldmånen. Lys undertrykker nemlig produktionen af søvnhormonet melatonin, og søvnen bliver mere urolig og mindre dyb.

9. Beruset søvn
I små mængder har alkohol en stimulerende virkning. Går man beruset i seng, falder man i en form for "narkose", som man vågner af, når bedøvelsen holder op med at virke - og ofte kan man ikke falde i søvn igen.

10. Fjernsyn
Fjernsynet virker afslappende på mange mennesker, men det forstyrrer, når man sover fra at få det slukket. Det kunne måske være en idé at få et ur installeret, som kan slukke efter et stykke tid.

Læs også:
Søvn - hemmeligheden bag en god nats søvn
Naturlige lægemidler – naturmedicinens historie i Tyskland
Otte gode råd om god søvn
Mineralmangel forstyrrer søvnen
Melatonin kan stimuleres af lægeplante
Tre kostråd der gi'r bedre søvn
Søvnproblemer - er lægeordineret medicin nødvendig?
Planter der kan give beroligelse
Baldrian + Humle-Perler
Depressioner - når sjælen græder

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012