Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Policosanol Complex – mere info

Beskrivelse
Policosanol er en blanding af fedtholdige alkoholer fra sukkerrørvoks, risklid eller bivoks. Stoffet er bemærkelsesværdigt sikkert og effektivt til at sænke blodets indhold af kolesterol og til at nedsætte blodpladernes sammenklumpningsevne.

Farmakologiske egenskaber

  1. Sænke det samlede kolesteroltal og LDL-kolesteroltallet.
    Policosanol har vist sig at have en direkte indflydelse på levercellerne og at være i stand til at hæmme dannelsen af for store mængder kolesterol, så stoffet er meget effektivt til sænkning af det samlede kolesteroltal. Dermed kan stoffet anvendes til at behandle midaldrende patienter med sygdomme i hjertets kranspulsårer, som samtidig lider af primær eller marginal hyperlipidæmi (forøget mængde af fedtstoffer i blodet).
  2. Medvirke til at reducere blodpladernes sammenklumpningsevne.
    Forsøg har vist, at policosanol er ligeså effektivt som aspirin til at nedsætte blodpladernes sammenklumpningsevne, men uden irritation af slimhinder.

Kliniske rapporter
Mængden af velstrukturerede kliniske undersøgelser omfatter både lange og korte, randomiserede dobbeltblind-forsøg. Resultaterne fra kliniske undersøgelser med deltagelse af i alt næsten 30.000 patienter viser tydeligt, at policosanol er det absolut bedste bud på en behandling af forhøjet kolesterolindhold i blodet - uanset om stoffet anvendes som kosttilskud, urtepræparat eller som medicin.

Policosanol har en kolesterolsænkende virkning allerede inden for de første 6-8 uger. En daglig dosis på 10 mg policosanol ved sengetid er typisk i stand til at sænke LDL-kolesteroltallet med 20-25% i løbet af de første seks måneders behandling. Ved en dosis på 10 mg ligger reduktionen på 25-30%. HDL-kolesteroltallet stiger typisk med 15-25% i løbet af blot to måneder. Kombinationen af et fald i LDL-tallet og en stigning i HDL-tallet forbedrer forholdet mellem LDL og HDL.

Indikationer og anvendelse
Policosanol anvendes som støttebehandling til kost- og livsstilsændringer i forbindelse med sænkning af kolesterolindholdet i blodet.

Sikkerhed og dosering
Policosanol er helt enestående sikkert at anvende. Kliniske forsøg viser, at ældre personer, diabetikere og personer med leverskader uden problemer kan indtage policosanol. Den anbefalede startdosis er 10 mg policosanol efter eller i forbindelse med aftenmåltidet. Hvis patienten ikke reagerer på behandlingen efter to månder, kan dosis fordobles til 20 mg.

Skadegørende virkning
LD50 ligger højere end 18.000 mg pr. kg legemsvægt for mus og rotter.

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012