Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Psoriasis kan afhjælpes med Nigellafrø

Det er ikke en overdrivelse, når psoriasis omtales som en af de store folkesygdomme, man endnu ikke har besejret. For næsten 5 mio. tyskere lider af denne hudsygdom - heraf en del i svær grad. Psoriasis er en arveligt betinget sygdom, som man ikke har kunnet finde en effektiv kur imod. Den rammer ofte børn, som er svære at få til at forstå, at man ikke må klø igen, når det klør på huden.

Sygdomsbillede
Psoriasis-udbrud kan variere meget med hensyn til omfang og udseende. Den hyppigste form er psoriasis vulgaris med skarpt afgrænsede, rødlige betændelsesangreb. Ofte optræder psoriasis i forbindelse med ledsygdommen polyarthritis og hører dermed til de kroniske betændelsessygdomme i leddene. Leddene fra fingrene til tæerne kan rammes. Sygdommen er let at genkende på de røde, skarpt afgrænsede angreb, ofte med tørre, sølvgrå skæl. Den ses specielt ofte, hvis psoriasis har optrådt i familien tidligere - f.eks. hos bedste- eller oldeforældre.

Hudlægens diagnose
Det anbefales, at man i alle tilfælde lader en hudlæge vurdere forstyrrelser og sygdomme i huden. Hudlægens diagnose kan frem for alt give sikkerhed for, at der ikke er tale om andre sygdomme - og undersøge, om der kan være tale om kontaktallergi, samt spørge ind til patientens omgivelser, både arbejdsmæssigt og privat. Specielt arbejdsmiljøet er skyld i hudproblemer, men også i hjemmet kan der være en del miljøgifte, der skal tages i betragtning.

Psoriasis er en meget individuel sygdom, og der findes ingen basal behandling, som virker på alle. Behandlingen sætter patientens tålmodighed på en hård prøve - især fordi det ikke er muligt at helbrede sygdommen fuldstændigt med de midler, den konventionelle medicin

har til rådighed. Mange af de hårdtprøvede patienter er gået over til naturmedicinen - og med glimrende resultater.

Nigellafrøolie/sort kommenolie - et afprøvet naturmiddel
Man hører ofte udtrykket "faraonernes medicin", og det minder os om, at man allerede i det gamle Ægypten brugte Nigellafrøolie mod forskellige helbredsproblemer. Man begyndte på et tidspunkt også at dyrke kommenplanten i Østen. Frø af sort kommen var en eftertragtet handelsvare, da korsridderne i Middelalderen bragte den til vore breddegrader. I middelalderlige skrifter blev sort kommen omtalt som "sort koriander" og brugt som universalmiddel ved forskellige sygdomme. 

Forskning har bekræftet Nigellafrøolies varierede virkning. Urten indvirker på kroppens immunforsvar og er dermed i stand til at bekæmpe bestemte sygdomsudløsende mikroorganismer. Den kendte immunlog dr. med. Peter Schleicher, medforfatter til en bog om sort kommen, siger: "Med Nigellafrøolie kommer værdifulde, flerumættede fedtsyrer, f.eks. linol- og gammalinolensyre ind i organismen. De medvirker til dannelsen af vigtige immunregulerende stoffer. Linolensyre stabiliserer cellemembranen, og prostaglandiner virker betændelseshæmmende. Derved standses immunreaktioner, som kan udløse kroniske sygdomme - bl.a. acne, høfeber og psoriasis. T-cellernes funktion stabiliseres, og den sygeligt forhøjede immunreaktion undertrykkes". Kort sagt: Et irriteret immunforsvar bliver harmoniseret.

Nigellafrøolie - et gammelt orientalsk helsemiddel. I dag findes sort kommen i standardiseret form i Nigellefrøolie i flaske med 100 ml og i pakning med 180 kapsler

Fås i landets helsekostforretninger.

 

 

 

 

 

 

Health News 2005

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012