Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hyldest til livet

“Bibelen siger, at man ikke skal spise svinekød”, siger Lydia Newton, som foretrækker bønner, ost, brød og et stykke fødselsdagskage. Den 112-årige Newton er en af verdens 20 ældste mennesker - og kun tre år fra at være den ældste. De over-100-årige sætter nye standarder for, hvor godt og læn­ge man kan leve, men det er ikke nemt. ”Den bedste tid på dagen er middagsluren”, siger Lydia.

Ved middagstid i Linda Valley Villa, hvor Marge bor i et bofællesskab med andre pensionerede ad­ventister, bliver jeg budt på frokost. Vi sidder for os selv, men en lind strøm af naboer kommer for­bi for at sige dav. Over en tofu-ret og blandet grøn salat spørger jeg Marge, om hun vil dele sine tips til, hvordan man får et langt liv.

”Jeg har ikke spist kød i de sidste 50 år, og jeg spiser aldrig mellem måltiderne”, siger hun og peger på sine perfekte tænder: ”Det er mine egne”. Frivilligt arbejde gør, at hun undgår den ensomhed, der rammer mange ældre, og som kan forkorte deres liv - og det giver hende en fornemmelse af formål, noget, som gennemsyrer andre 100-åriges liv. ”Jeg fandt ud af for mange år siden, at jeg var nødt til at rejse ud i verden, for verden ville ikke komme til mig”, siger hun.

Jeg har et sidste spørgsmål til Marge. Jeg har interviewet mere end 50 100-årige på tre konti­nenter, og jeg har kunnet lide hver eneste af dem - der har ikke været én eneste gnavpotte imellem. Hvad er hemmeligheden bag 100 års sympatisk udstråling? ”Tjah, jeg kan godt lide at snakke med andre”, siger hun. ”Jeg opfatter fremmede som venner, jeg ikke har mødt endnu”. Hun tænker over sit svar igen. ”På den anden side - det ka’ da godt være, at andre kigger på mig og tænker, hvorfor i alverden kan det kvindemenneske dog ikke tie stille!”

Hver 7. dansker dør, før han eller hun fylder 65 år.

Læs også:
108-årig har ikke noget at klage over
115-års dagen fejret 
117-årig overhaler Chris
12 veje til evig lykke
Hollands ældste 114 år
Hollands ældste kvinde død 115 år

Health News 2005

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012