Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

C-vitamin og kalk kan beskytte mod mavekræft

Eksperter fra Tumorzentrum Heidelberg bag undersøgelse

For meget kød i den daglige kost øger risikoen for at udvikling af mavekræft. Yderligere risikofak­torer er et højt nitratindhold i drikkevand fra egne brønde på landet samt kød, der er røget med nåle­træ. Det viser en ny undersøgelse, som det tyske kræftforskningscenter i Heidelberg har foretaget, skriver Münchener Medizinische Wochenschrift.

Undersøgelsen viser også, at frugt og grønsager helt entydigt beskytter mod mavekræft. En af de vigtigste beskyttende faktorer er den C-vitamin, der findes i frugt og grønsager. Vitaminet forhin­drer dannelsen af kræftfremkaldende gifte fra den nitrat, der optages via kosten. Det vil sige, at også den mængde nitrat, som normalt findes i en grønsag, bliver neutraliseret af C-vitaminet i samme grønsag.

Hvis man indtager 0,3 g (323 mg) C-vitamin dagligt i stedet for 0,1 g (100 mg), kan man reducere risikoen for at udvikle mavekræft med 50%, lyder det fra forskergruppen fra Heidelberg. Det dagli­ge indtag på 75 mg C-vitamin, som anbefales af Deutsche Gesellschaft für Ernährung, bør altså iføl­ge den nye undersøgelses resultater sætter drastisk i vejret. Ganske vist stiller forskerne spørgsmåls­tegn ved, om denne beskyttelse alene kan opnås ved at spise en C-vitamintablet. En lang række an­dre plantestoffer har nemlig også en væsentlig indflydelse på beskyttelsen mod mavekræft. Det ser f.eks. ud til, at den kalk, som findes i så rigelige mængder i mælk og mælkeprodukter, også kan be­skytte mod kræft.

Ca. 20.000 tyskere - heraf 10.200 mænd og 9.800 kvinder - får hvert år konstateret mavekræft. Selvom antallet af mavekræfttilfælde i Tyskland er faldende, så er hyppigheden af mavekræftsyg­domme sammenlignet med tallene fra USA ”betragtelig”.

Health News 2006

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012