Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Norsk tang og tare

Tang og tare er to vidt forskellige planter. Tang er en meget forgrenet, hurtigt voksende plante, der vokser delvis over delvis under vandet, mens tare er en dybvandsplante med brede, op til flere meter lange blade. Begge er rige på mineraler, dog indeholder taren 10 gange så meget jod som tangen. Ernæringsforskere er i dag enige om, at vores gennemsnitsforbrug af jod og flere andre mineraler og sporstoffer er alt for lavt, derfor er taremel en så vigtig faktor for vore helse.

En naturlig kilde af livsvigtige mineraler og sporestoffer
Spiser vi os syge? Det er en kendsgerning, at vores ernæring bliver stadig mere mineralfattig, samtidig med at vores modstandskraft ned­brydes, fordi vi udsættes for flere og flere miljøgifte. Vi må kal­kulere med, at moderne korn er fattigere på enzymmetaller, end kornet var før kunstgødningens tid. Hertil kommer at en stor del af vores kaloriebehov dækkes af sukker- og fedtstoffer, hvor alle vitaminer og mineraler er fjernet. For at eliminere sådanne mangeltilstande er det nødvendigt at tilføre organismen tilstrækkelige mængder af naturlige mineraler og livsvigtige sporstoffer, så vi undgår biologiske funktionsforstyrrelser:

Der er ikke bare et generelt højt mineralindhold i søplanter. Der e også et usædvanligt højt indhold af alle nødvendige metaller: calcium, jern, kobber, kobolt, krom, magnesium, mangan, molybdæn, selen og zink er alle livsnødvendige stoffer for organismen. Uden disse stof­fer kan cellerne ikke danne de enzymer, der er nødvendige for livs­processerne.

Hvor vigtigt det er, at mineralerne tages i deres naturgivne blandingsform, ses bl.a. af, at jernoptagelsen ikke blot bestemmes af jern alene, men også af kobber, zink og aluminium. Et kosttilskud bestående af søplanteprodukter vil derfor bedre end jernpiller kunne hæve hæmoglobinprocenten, og samtidig undgås uheldige bivirkninger. I søplanterne får vi nemlig alle de gavnlige mineraler og altid i ikke­giftige koncentrationer!

Taremel har endvidere vist sig at være et virksomt tandbeskyttende middel; mineralerne er således i stand at neutralisere den belægning, der danner sig på tænderne og dermed modvirke karies. Den bedste udnyttelse af taremelet på dette område får man ved at tilsætte tare­mel til dejen, når man bager (1 teskefuld eller mere pr. brød).

Brugen af søplanter som et kosttilskud for mennesker er af forholds­vis ny dato i Europa, mens der er lange traditioner herfor i bl.a. Østasien. De bedste søplanter høstes hos os ud for den vest- og nord-norske kyst på store dybder i Atlanterhavet langt borte fra industri­en og andre forureningskilder.

Taremel bør vi først og fremmest bruge for mineralernes skyld, men også for vitaminernes og smagens (som man vænner sig til). Mine­ralerne kan aldrig gå tabt ved opbevaring, men nogle af vitaminerne kan, og desuden kan smag og farve forandres. Opbevar derfor taremel i den originale emballage og gerne på et køligt sted.

Health News 2006

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012