Folkesundhed Naturmidler Naturmidlernes historie og pionerer

Carsten Vagn-Hansen: Ipe Roxo

En radiolytter har fået konstateret et forhøjet PSA-tal og har markant vandladningsbesvær. Han er af behandler tilrådet at drikke Ipe Roxo te, og han vil gerne vide mere om dette og henvender sig derfor til Radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen. Svaret lyder:

PSA er et tal for visse sure enzymer i blærehalskirtlen – prostata – og kan være udtryk for en cancer i prostata, men behøver dog ikke at være det.

Ipe Roxo er et planteekstrakt fra den indre bark af træer af Tabebuia-arten, som findes i den sydamerikanske regnskov. Det vigtigste indholdsstof er lapachol, som har en molekylesammensætning, der er enestående egnet til at stimulere en stærk biologisk aktivitet. Dette ifølge An alternative Medicine Definitive Guide to Cancer skrevet af de to læger W. John Diamond og W. Lee Cowden sammen med Burton Goldberg.

En række undersøgelser har bekræftet, at lapachol tåles godt, og at der kun kom kvalme og opkastninger samt langsom koagulation ved meget høje doser.

Det nævnes i bogen Det grønne Apotek af James A. Dube, at Ipe Roxo kan have en virkning på svamp.

I bogen Prescription for Nutritional Healing af læge James F. Balch og hustruen Phyllis A. Balch nævnes det, at Ipe Roxo indeholder et naturligt bakteriedræbende stof og er blodrensende.

Man kan i hvert fald gå ud fra, at Ipe Roxo er uskadeligt.

Læs også
Ipe Roxo® – stærk i forebyggelse
Lapachol – et af de effektive indholdsstoffer i Ipe Roxo-bark
Græskarkerneolie og Ipe Roxo mod prostata-adenom
Forbrugererfaring: Ipe Roxo mod forstørret prostata
Forbrugererfaring: Ipe Roxo mod psoriasis i hovedbunden
Carsten Vagn-Hansen: Gode råd fra Radiodoktoren
Carsten Vagn-Hansen: Medicin, mad og kosttilskud
Carsten Vagn-Hansen: Er viden skadelig?

Kilde
Carsten Vagn-Hansen, fra radioprogrammet ”Spørg om sundhed” på DR Syd

Carsten Vagn-Hansen, født 1938, er en dansk læge og foredragsholder, også kendt som ”Radiodoktoren”. Han tog lægelig embedseksamen i 1965 og fungerede som praktiserende læge i Aabenraa fra 1970 til 1988. Mellem 1975 og 1982 var han medlem af bestyrelsen for Dansk Selskab for almen Medicin, og 1979-82 præsident for SIMG – det internationale selskab for almen medicin. Fra januar 1992 optrådte han som ”Radiodoktoren” i Danmarks Radio med en ugentlig timeudsendelse – Spørg om Sundhed. Carsten Vagn-Hansen har skilt sig ud i lægeverden for sin mere naturlige tilgang til medicin og brugen af samme. Han mener nemlig, at mange sygdomme i dag opstår gennem kosten, og at kuren derfor skal findes samme sted.