Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Naturmidler mod kræftsygdomme

I planteriget findes der et væld af medicinske stoffer, der endnu ikke er videnska­beligt kortlagt. Flere steder i verden har man tillagt hvidløg, lakridsrod, ingefær og mange andre planter helbredende virkning.

Særlig interessant er det, når talen falder på planter og fødevarer med kræftforebyggende og -bekæmpende egenskaber.

Man regner med, at fødevarer spiller en større eller mindre rolle i udviklingen af helt op til 80-90% af alle kræfttilfeelde.

- Generelt set er kosten i den vestlige verden dårlig. Forsøgsdyr får kræft i tyktarmen efter få måneder på vores junk food, udtaler den amerikanske forsker Herbert F. Pierson, som har spe­cialiseret sig i de medicinske stoffer, der forekommer naturligt i planterne.

Herbert F. Pierson er konsulent for ernærings- og medicinalindustrien og har tidligere arbejdet for den amerikanske for­brugerbeskyttelse samt for National Cancer Institute. Han er af den opfattelse, at vi for at imødegå risikoen for kræft­sygdomme ikke blot skal interessere os for sund kost. Det handler også om de naturligt forekommende kemiske bestanddele, der virker som medi­cin i en masse forskellige plan­ter. Det handler med andre ord om naturmedicin.

Piersons arbejde med plan­ternes naturlige medicin gør det muligt at vurdere naturmedicin­ske præparater indbyrdes med hensyn til deres effektivitet i kræftforebyggelsen. De mest virksomme præparater er opstil­let i nedenstående skema, idet de vigtigste nævnes først.

Naturmidler og fødevarer mod kræft:

Ipe Roxo, Candolic hvidløgskapsler

Phyto Ingefær kapsler, Beta-Caroten kapsler

Grøb Chi the, Afrikansk myntethe

Phyto Salvie kapsler. Andre urter: timian, purløg, oregano, rosmarin, basilikum

Man har fundet flere end 40 fødevarer, som har kræftforebyggende egenskaber, f.eks. kål, sojabønner, pastinak, selleri, brune ris, broccoli, løg, citrusfrugter og hvedekerner

Kilde: Naturlig kost og helse, nr. 1, 1993.

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012