Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Økologisk Muno Colostrum har præstationsfremmende egenskaber

Økologisk Muno Colostrum er forstadiet til modermælk og dermed den første næringskilde, pattedyr møder efter fød­slen. Dermed er colostrum den ældste fødevare i verden og kendt verden over for sin påståede posi­tive og sundhedsfremmende virkning.

Således kan man i århundredgamle, indiske overleveringer læse, at colostrum ofte blev brugt inden for den ayurvediske medicin. Men også på europæiske breddegrader var colostrum velkendt som naturlægemiddel for dyr og mennesker, og her gik det i folkemunde under navnet ”heksemælk” – i tillæg til en lang række andre betegnelser.

I tidens løb blev det et alment universalmiddel mod en lang række forskellige sygdomme, f.eks. led­problemer, fordøjelsesforstyrrelser eller hudlidelser. Alt i alt blev colostrum indtaget og benyttet på enhver tænkelig måde, f.eks. som drikkeklar mælk, tørret pulver eller salve til udvortes brug.

Dette husråd med sin brede palette af anvendelsesområder blev i begyndelsen af sidste århundrede trængt i baggrunden i takt med udviklingen inden for den moderne medicin. Præparater som peni­cillin fik langsomt colostrum til at forsvinde ud af det moderne menneskes bevidsthed. Ganske vist blev der stadig forsket i colostrum og offentliggjort resultater, men ved siden af de fremskridt og muligheder, den moderne medicin kunne opvise, gik de næsten upåagtede hen.

Men i vore dage, hvor den konventionelle medicin på visse områder, f.eks. i kampen mod AIDS, ikke har gjort nævneværdige fremskridt, får naturmedicinen – og dermed også colostrum – gradvis igen mere og mere offentlig interesse, og der findes nu en lang række aktuelle forsøg, specielt med colostrum, som analyserer naturprodukters indflydelse på behandlingen af forskellige sygdomme, f.eks. vækstforstyrrelser, allergier og infektioner.

Samtidig har Økologisk Muno Colostrum med sine mange anvendelsesmuligheder også vundet indpas i sportsverde­nen - både hos personer, der har sport som deres erhverv, f.eks. aerobic-instruktører, og blandt pro­fessionelle cykelryttere, samt inden for alle former for fritids- og massesportsgrene. Ingen sports­gren - uanset belastningsprofil (udholdenhed eller kraft) - er undtaget. Tværtimod kan man træffe fortalere for colostrum i alle sportsgrene og på alle niveauer.

Det skyldes, at Økologisk Muno Colostrum kan føre til større forbrænding af kropsfedt, forøgelse af vitaliteten, øget toppræstationsniveau, hurtigere regeneration efter belastningen og forøgelse af muskelmassen. Dis­se gyldne løfter gives også af mange andre produkter på markedet (sml. ERBERSDOBLER;1989).

Løfterne underbygges af forsøg fra USA, Tyskland, Australien og New Zealand. Et eksempel: En veltrænet 51-årig fritidscykelrytter fra Sinsheim afprøvede colostrum i forbindelse med sin årlige træ­ningslejr i de franske alper, nærmere betegnet Col du Galibier på 2.100 m. Han brugte ingen for­mer for kvantitative parametre, men forlod sig ved bedømmelse af produktet udelukkende på sin ”somatiske intelligens”, som han havde opbygget på basis af sin ”erfaring fra 500.000 kilometer på en cykel i løbet af et langt liv”.

Ved slutningen på sin fireugers træning kom han til et yderst positivt resultat: Han havde på egen krop oplevet, hvordan præstationsevne og styrke var blevet øget. Desuden kunne han cykle mere in­tensive træningspas og restituere hurtigere end forventet. Disse resultater blev yderligere understre­get af ydre omstændigheder, f.eks. at vejret var dårligere end de foregående år, samt at han fra star­ten havde negative forventninger til colostrum og helt igennem var for­trolig med strækningen. Sam­menfattende kan man sige, at hans resultater er helt i tråd med den præstationsfremmende virkning, producenten lover.

Et forsøg fra New Zealand med deltagelse af 10 konkurrence-bodybuildere testede colostrum over en periode på 4 uger. Også her var de positive resultater iøjnefaldende. For god ordens skyld skal vi nævne, at bo­dybuilderne udfyldte et spørgeskema vedr. indtagelse af andre præstations­fremmende stof­fer, og man kontrollerede, at de ikke tog andre former for kosttilskud i testfasen.

Interesserede kan finde lignende undersøgelser og forsøg på Internettet og på hjemmesiden hos den producent, der fremstiller colostrum som kosttilskud.

Dette dokument præsenterer læseren for et forsøg, der analyserer naturproduktet Økologisk Muno Colostrum efter ob­jektive, videnskabelige standarder. Dette dobbeltblind overkrydsningsforsøg undersøger udelukken­de, om colostrum som kosttilskud har en præstationsfremmende virkning – og udelukkende i for­hold til parameteren maksimal styrke. Men først præsenteres en nøjere analyse af naturproduktet co­lostrum, en analyse med så mange detaljer som muligt uden at være udtømmen­de.

Noter:

Inden for medicinen er heksemælk betegnelsen for en mælkelignende væske, som fremkommer, når man trykker på brystkirtlen hos nyfødte (smlg. PSCHYREMBEL;1994;S.632).

Schwertfeger, H.: Tourbericht, Galibier-Tours, 1997. 

Health News 2007

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012