Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kosttilskud er også populære blandt læger og behandlere i USA

Council for Responsible Nutrition (CRN) - 'Rådet for Ansvarlig Ernæring' - har frigivet et fore­løbigt delresultat af organisationens undersøgelse af sundhedssektorpersonale, som viser, at i mod­sætning til den gængse opfattelse både bruger og anbefaler denne gruppe kosttilskud.

"Undersøgelsen bekræfter endnu en gang, at kosttilskud er almindeligt anerkendt i USA", siger CRNs vicedirektør for kommunikation Judy Blatman til NutraIngredients, USA.

Branchen har flere gange hævdet, at der er markant forskel mellem dens produkter og den såkaldt almindeligt anerkendte medicin - men Blatman siger, at denne forskel måske ikke er helt så frem­herskende som tidligere antaget, og at nøglen nu er at få læger og behandlere til at tale mere med deres patienter om de potentielle fordele ved kosttilskud.

"Vi skal være sikre på, at vi som branche kommunikerer med læger og behandlere, og at de kom­munikerer med deres patienter og får præcise oplysninger", siger Blatman.

Som en del af den bestilte undersøgelse satte handelsorganisationen sig for at bestemme personlige holdninger til kosttilskud blandt de personer, der arbejder inden for sundhedssektoren, og hvordan dette påvirker, om de anbefaler kosttilskud til deres patienter.

Ifølge CRN viser forsøget, at stort set lige mange læger og sygeplejersker tager kosttilskud regel­mæssigt, af og til og på bestemte tider af året. Resultaterne viser, at 72% af lægerne og 89% af sy­geplejerskerne tager kosttilskud - et tal, der ligger højere end de 68% af den samlede voksne befolkning, som angiver, at de tager kosttilskud.

"Det kan godt være, at læger og sygeplejersker er mere skeptiske, men de ender alligevel med at tage dem", siger Blatman.

Endnu mere overraskende er det, at undersøgelsen viser ikke blot, at 72% af lægerne og sygeplejer­skerne personligt tager kosttilskud og 85% anbefaler dem til deres patienter, men også, at ud af de 28%, der ikke selv tager kosttilskud, vil de 62% stadig anbefale dem til patienterne. Ifølge Blatman kan dette skyldes, at lægerne anbefaler sygdomsspecifikke tilskud til sygdomme, de ikke selv har behov for at tage kosttilskud mod.

Blandt de projekter, CRN fokuserer på, er deltagelse i efteruddannelse af sundhedssektorpersonale, da undersøgelsens resultater viser, at dette er en god måde at nå denne målgruppe på. "Jeg tror, at der mangler en forbindelse - de forstår ikke værdien af kosttilskuddene", siger Blatman. Desuden foreslår Blatman, at CRN og andre faggrupper kan initiere debatter og partnerskab med akademiske instiutioner med det formål at få bedre fodfæste inden for sundhedssektoren.

Ipsos-Public Affairs har foretaget en online spørgeskemaundersøgelse for CRN med 1.177deltagere (300 praktiserende læger, 301 fødselslæger/gynækologer, 299 andre specialister og 277 sygeplejer­sker) i oktober.

Forskningen er et led i CRNs tre år lange marketing-kampagne "Life...supplemented", som primært er rettet mod forbrugere. CRN ønsker at fremme en opfattelse af, at det at tage kosttilskud er en in­tegreret del af en sund livsstil - på samme måde, som det er generelt accepteret, at motion og en velafbalanceret kost er hjørnestene i en sådan livsstil.

Hele projektet bygger på støtte fra over 25 kosttilskudsvirksomheder.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012