Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blåbær indeholder flest antioxidanter

Ny forskning, der er offentliggjort i Journal af Agricultural and Food Chemistry, viser, at vilde blåbær har den højeste cellulære aktivitet blandt samtlige testede frugter. Forskningsleder Rui Hai Liu, Ph.D., anvendte den såkaldte CAA (cellulær antioxidant activity) prøvning - en ny form for test, der er udviklet ved Cornell University Department of Food Science til bestemmelse af den antioxidante aktivitet i antioxidanter, fødevarer og kosttilskud. Vilde blåbær havde en højere aktivitet end tranebær, æbler samt røde og grønne druer.

Ifølge dr. Liu er CAA-prøvningen en videreudvikling af den traditionelle måling af antioxidant­aktivitet, fordi man går ud over reagensglasset og ind i den biologiske aktivitet i cellerne. "Vi har taget næste skridt i retning af at forstå den antioxidante aktivitet ved at undersøge, hvordan antioxidanter reagerer med celler. Dette er mere biologisk relevant, fordi man tager højde for antioxidante stoffers optagelse, omsætning, fordeling og aktivitet i cellerne i stedet for udelukkende at kigge på den antioxidante værdi ".

Dr. Lius arbejde bygger på ny forskning i antioxidanter ved brug af kemi eller reagensglasforsøg, f eks. den såkaldte ORAC-test (Oxygen Radical Absorbance Capacity). "ORAC er en meget værdi­fuld test. Det, vi har gjort, er at tage forskningen et skridt videre for at påvise, hvordan disse stoffer reagerer med cellerne. Efter vores opfattelse er dette en bedre måde at vise, hvordan antioxidante stoffer potentielt reagerer i kroppen ".

Ifølge forsker ved det amerikanske landbrugsministerium og udvikler af ORAC-testen Ron Prior, Ph.D., er CCA-prøvningen et fremskridt. "CAA giver oplysninger om cellernes indhold af antioxidanter, og det er vigtigt for vores forståelse af dette område inden for forskningen i antioxidanter. Yderligere forskning vil i fremtiden vise, hvor brugbar CAA er til at forudsige menneskers optagelse og den biologiske tilgængelighed af antioxidanter fra kosten ".

Ernæringsrådgiver Susan Davis, M.S., R.D., fra Wild Blueberry Association råder forbrugerne til at vælge farverige, naturligt næringsrige fødevarer som vilde blåbær.

Ifølge Davis hjælper antioxidanter med til at beskytte cellerne mod frie radikaler - ustabile iltmole­kyler med forbindelse til kræftsygdomme, hjertesygdom, Alzheimer's og andre af de problemer, der følger med alderen.

Referencer:
Portland, Maine, 16. november 2007/PRNewswire - Wild Blueberry Association af North America
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52:4026-4037, 2004.
Journal of Agricultural and Food Chemistry, 55 (22), 8896-8907, 2007.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012