Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM: Sikrere end salt

MSM anses for at være et af de mindst skadelige biologiske stoffer, der findes - lige så uskadeligt som vand. Almindeligt bordsalt er langt mere skadeligt end MSM. For mus er den dødelige dosis MSM over 20 g pr. kg kropsvægt. Almindeligt bordsalt er toksisk ved 2,5 g pr. kg kropsvægt.

Ved forsøg med oral MSM til frivillige forsøgspersoner kunne man ikke iagttage en toksisk virk­ning ved helt op til 1 g pr. kg kropsvægt i 30 dage. Indsprøjtninger på 0,5 mg pr. kg dagligt i 5 dage gav ingen form for toksisk virkning på forsøgspersoner. Tager man mere MSM, end kroppen har brug for, vil det overskydende simpelthen blive skyllet ud i med urinen og gør der­med ingen skade.

MSM er grundigt testet som fødevareingrediens uden nogen former for anmærkninger om allergiske reaktioner. Et ikke-offentliggjort forsøg fra Oregon Health Sciences University af den langsigtede skadelige virkning ved MSM over en periode på seks måneder viste ingen former for toksisk virk­ning. Over 12.000 patienter er blevet behandlet med MSM på Oregon Health Sciences University med mere end to g dagligt uden nogen alvorlig toksisk virkning.

Dr. Jacob rapporterer, at han personligt tager 30 g MSM dagligt, og det har han gjort i de seneste 20 år. Han har ikke været forkølet eller ramt af influenza, siden han begyndte på dette - i modsætning til tidligere, hvor det skete 1-2 gange om året.

Dét kan svovl gøre for dig!
Svovl anvendes bl.a. mod gigt, podagra, bronkitis og forstoppelse - og mange andre helbredspro­blemer gennem årene. Det var den DMSO-form, som lugter grimt, er svær at få fat på og ikke god­kendt til brug for mennesker. DMSO er blevet brugt i mange år - uden at nogen vidste (eller be­kymrede sig om), hvordan det virkede. Man brugte det bare.

Man kan ikke opretholde integriteten i kroppens væv uden den rigtige ernæringsmæssige støtte. Svovl er en vigtig ingrediens i væv, hormoner, vitaminer, enzymer, antistoffer og antioxidanter, så vi kan ikke bevare et godt helbred uden.

Det meste af den forskning i svovl, der er udført til dato, er sket under ledelse af dr. Stanley Jacob ved Oregon Health Sciences Institute. Dr. Jacob har undersøgt virkningen ved DMSO og MSM i mere end 30 år. Det meste af den information, der i dag foreligger vedr. brugen af stoffet til menne­sker, stammer fra hans forskning. Han er indehaver af adskillige patenter på MSM-produkter.

Ledegigt
Svovl er nødvendigt for dannelsen af bindevæv. Man har undersøgt MSM til behandling af ledegigt og andre komplikationer ved ledbetændelse. Forskere verden over, der har undersøgt sammenhæn­gen mellem MSM og ledegigt, har påvist, at svovlkoncentrationen i ledegigtramt brusk kun ligger på 1/3 af niveauet i normalt væv. Desuden ligger indholdet af cystin, en svovlholdig aminosyre, langt lavere hos ledegigtpatienter end hos raske personer.

Resultaterne af adskillige forsøg har vist, at tilskud af MSM i signifikant grad var i stand til at redu­cere nedbrydningen af leddene og betændelsestilstande. Forskere ved Oregon Heath Sciences Instit­ute og Reagan State Science University har påvist, at der er en signifikant reduktion i omfanget af smerter og betændelse blandt patienter, der indtager tilskud af eller ofte anvender topisk MSM.

Som en del af gruppen af mucopolysakkarider, f.eks. chondroitin-sulfat, dermatan-sulfat og hyalu­ronsyre, bidrager MSM-svovl til produktionen af den "basissubstans", som holder bindevævet in­takt. Det er nødvendigt for at opretholde fleksibiliteten og elasticiteten i bindevævet. MSM øger den strukturelle integritet i disse mucopolysakkarider, som findes i høje koncentrationer i bindevævet, herunder ledbrusken.

Forskere ved Oregon Health Sciences University har undersøgt en art mus med tendens til spontan udvikling af ledlæsioner i stil med dem, man ser ved ledegigt. De påviste, at dyr, der fik en kost in­deholdende en 3% opløsning af MSM i drikkevandet, fra de var 5 måneder, ikke oplevede nogen form for nedbrydning af vævet. I kontrolgruppen af mus, der fik almindeligt postevand, havde 50% af dyrene en lokal nedbrydning af vævet.

Kliniske beviser indsamlet af forskere ved Reagan State Science University viser, at der er en be­ty­delig lindring i smerterne og stivheden samt nedsat hævelse og inflammation blandt de ledegigtpati­enter, der bruger MSM. Selv de muskelsmerter, der ses i forbindelse med multipel sclerose, reagere­de positivt på MSM.

Forskere har hævdet, at MSM i tilstrækkelige mængder i form af kosttilskud kan

  • forbedre fleksibiliteten i leddene
  • reducere stivhed og hævelse
  • forbedre kredsløbet og cellernes vitalitet
  • reducere de smerter, patienter oplever ved inflammatoriske sygdomme som lede­gigt
  • reducere dannelsen af arvæv, som forværrer tilstanden med øget smerte og nedsat mobilitet
  • nedbryde kalkaflejringer. Ledegigt kan fremkaldes ved indtagelse af for meget kalk og den for­kerte form for kalk. Kalk kan migrere til de bløde væv og danne aflejringer. Vævene for­kalkes, og cellerne holder op med at fungere normalt. MSM kan ødelægge de svage (vand-)bindinger af kalk i synovialvæsken. Det samme gælder for nyresten.

MSM kan afhjælpe alle former for gigt
Dette er et fantastisk skridt i den rigtige retning for de ca. 40% af befolkningen, som lider af en eller anden form for gigt - oftest ledegigt eller slidgigt.

Alle former for gigt er karakteriseret ved smerter, hævelse, stivhed og deforme led. Gigten kan ram­me leddene i knæene, håndleddene, albuerne, fingrene, tæerne, hofterne, skuldrene, nakken og ryg­gen. Smerterne kan være skarpe, brændende, skurende eller dumpe. Det gør som regel ondt at be­væge leddet, men i visse tilfælde ses kun stivhed.

Ved ledegigt nedbrydes de synovialmembraner, der omgiver smørevæsken i leddene. Bruskvæv og ofte også knogleoverfladerne ødelægges. Kroppen erstatter det beskadigede væv med arvæv, som fjerner pladsen mellem leddene. Knoglerne kan vokse sammen og dermed yderligere begrænse be­vægeligheden. Hele kroppen rammes i stedet for blot et enkelt led, som det ses ved slidgigt. Lede­gigt giver stivhed, hævelse, træthed, anæmi, vægttab, feber og ofte forkrøblende smerter.

Slidgigt er en degenerativ ledsygdom, som ofte ses hos ældre. Den involverer nedbrydning af brus­ken i knogleenderne. De glatte overflader på brusken bliver ru, og der opstår friktion. De sener, li­gamenter og muskler, der holder leddet sammen, bliver svagere, og leddet selv bliver deformt, ømt og stift. Men i modsætning til ledegigt er der kun lidt eller ingen hævelse. Slidgigt ses sjældent før 40-årsalderen. Ca. 15,8 mio. amerikanere lider af sygdommen, som ofte er arveligt betinget og op­træder næsten tre gange så ofte hos kvinder som hos mænd.

Dr. Jacob undersøgte 24 personer med symptomatisk slidgigt, som blev behandlet med enten 2.400 mg Motrin (et NSAID-præparat) eller 3.000 mg MSM. Efter en måned kunne man iagttage en lige stor forbedring i begge grupper med hensyn til smerter og stivhed.

Men lang tids brug af NSAID-præparater kan have alvorlige bivirkninger, og samtidig støtter be­handlingen ikke brusken næringsmæssigt, som MSM gør.

MSM er fuldstændigt sikkert og uden bivirkninger. Tre gram synes at være minimumsdosis pr. dag. 10-20 g pr. dag bør kunne give endnu mere iøjnefaldende resultater.

Referencer:
Joris L, Dab I, Quinton PM. Elemental composition of human airway surface fluid in healthy and diseased airways. Am Rev Respir Dis, december 1993; 148(6 pkt. 1):1633-7
Kim. Organic Sulfur Chemistry: Biochemical Aspects. Red.: Shigeru Oae og Tadashi Okuyama, CRC Press, Boca Raton, Florida, 1992, 138-140
Miyazake H, Sakao S, Katoh Y, Takehara T. Correlation between volatile sulphur compounds and certain oral health measurements in the general population. J Periodontol august 1995;66(8):679-84
Oae S, Okuyama T. Organic Sulfur Chemistry: Biochemical Aspects, CRC Press, Boca Raton, Florida, 1992.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012