Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Selen kan modgå HIV og forskellige kræftformer

Selen har været genstand for to forsøg. I januar beskrev en artikel offentliggjort i Archives of Intern­al Medicine selens evne til at medvirke til at holde HIV-positive personer raske. Forskere i Florida undersøgte 262 personer, hvoraf 174 gennemførte den ni måneder lange opfølgningsperiode.

Et øget indhold af selen i kroppen indikerede en reduktion i HIV-1 viral-belastningen - hvilket igen tyder på et øget CD4-tal, et udtryk for immunforsvarets reaktionsevne. Det positive resultat indtraf ved en forøgelse af serumindholdet af selen på mere end 26,1 mcg pr. liter. Der blev ikke rapporte­ret om negative bivirkninger i selengruppen.

Forskerne skriver: "Dagligt tilskud af selen kan undertrykke udviklingen af HIV-1 viral-belastnin­gen og indirekte forbedre CD4-tallet. Resultaterne bekræfter, at selen er en enkel, billig og sikker form for støttebehandling ved HIV-relaterede sygdomme".

American Journal of Clinical Nutrition offentliggjorde, ligeledes i januar, et forsøg, der viste positi­ve resultater af brugen af selen. Forskerne gennemførte et kontrolleret forsøg under det såkaldte Prostate, Lung, Colorectal and Ovarian Cancer Screening Trial på 724 prostatakræftpatienter og 879 kontrolpersoner.

Konklusionen lyder således: "En større serumkoncentration af selen forud for diagnose havde ingen ind­flydelse på risikoen for udvikling af prostatakræft i dette store følgegruppeforsøg, men større koncentrationer havde dog en sammenhæng med en reduceret risiko for prostatakræft hos mænd med et højt indtag af E-vita­min, personer, der tager multivitamin-tilskud og rygere".

Kilde:

Natural Foods Merchandiser, bind XXVIII/nr. 3/p. 10.

Health News 2008

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012