Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Krydderier, der styrker dit helbred

Krydderier er fyldt med antioxidanter og andre sunde stoffer, der kan forebygge sygdomme, øge dit velvære, holde dig slank og endda i tilgift give god ånde.

Krydderier kan dog meget andet end at give maden god smag og farve. Visse krydderier kan hjælpe med til at sænke dit kolesteroltal og beskytte dig mod kræft. Du kan også med fordel tage kosttilskud, der indeholder krydderier eller ekstrakter heraf.

CHILI
Det gør chili for dig: Der findes en stor variation af chili. Der forskes i, om chili kan bruges til at helbrede og forebygge kræft. Indholdet af stoffet capsaicin er meget interessant i medicinsk sammenhæng. Capsaicin har en "brændende" effekt og siges at virke så kraftigt på tungen, at der sendes signal til hjernen om at sende smertestillende endorfiner ud i kroppen. Dette øger velværet og kan virke seksuelt opstemmende. Efter sigende kan man blive afhængig af at spise chili. Der forskes blandt andet også i chiliens evne til at øge blodcirkulationen, sætte gang i stofskiftet og rense næsen for slim. Hvis du ikke kan klare chili i maden, kan du få det i kapselform i præparatet Body-Heat hos din helsekost, Matas og flere apoteker.

Chili indeholder: Det aktive stof capsaicin, som sidder i chiliens skillevægge og frø. Jo stærkere chili, jo højere indhold af capsaicin. Chili indeholder dertil antioxidanter, carotenoider, C-vitamin og æteriske olier.

KANEL
Det gør kanel for dig: Kanel sænker kolesteroltallet og virker normaliserende på personer med diabetes 2. Kanel kommer af inderbarken af et stedsegrønt træ i Asien.

Danskerne bruger mest kanel til risengrød og bagværk og til tider te. Men i en lang række andre lande, blandt andet i Marokko, krydrer man flittigt kødretter med f.eks. lam og okse med kanel.

Kanel er i stand til at hindre bakteriers og svampes vækst. Kanel siges også at påvirke hjertets funktioner i positiv retning. Kanel har stor betydning, idet et til seks gram kanel om dagen (eller 3 kapsler Insu Complex fra Natur-Drogeriet dagligt) har afgørende indflydelse på blodsukkeret hos mennesker med type 2 diabetes.

Kanel indeholder: De aktive stoffer kanelaldehyd og eugenol, som er desinficerende fenolholdige forbindelser. Kanel indeholder dertil et stof kaldet MHCP, der virker som insulin.

GURKEMEJE
art-curcumaDet gør gurkemeje for dig: Gurkemeje bruges til at bekæmpe maveproblemer som Crohn's og colitis. Desuden kan gurkemeje hjælpe til at bekæmpe gigtlidelser, cystisk fibrose, kræft (specielt brystkræft og tyktarm) og Alzheimer's. Undersøgelser tyder på, at gurkemeje er lige så virksomt mod betændelsestilstande som stofferne hydrocortison, phenylbutazon og motrin. Hvis du ikke til dagligt får meget gurkemeje, kan du med fordel tage de forebyggende og prisgunstige Curcuma kapsler fra Natur-Drogeriet.

OREGANO
Det gør oregano for dig: Oregano stammer fra Sydeuropa og tilhører læbeblomstfamilien. Forskere fra det tyske universitet i Bonn har fundet frem til, at oregano indeholder stoffer, der virker bakteriehæmmende og som samtidig modvirker knogleskørhed. Oregano virker også positivt på fordøjelsen. Oregano er som bakteriehæmmer desuden god mod hovedpine og forkølelse.

Oregano indeholder: Rigtig mange antioxidanter, 42 gange flere end æbler, 30 gange flere end kartofler og 12 gange flere end appelsiner. Indeholder desuden de aromatiske stoffer carvacrol og thymol, som bekæmper bakterier i mad, der ellers kan gøre dig syg. Oregano findes i CellSikker kapsler i selskab med andre gode antioxidanter fra Natur-Drogeriet.

SALVIE
 Det gør salvie for dig: Salvie betyder i ordets oprindelse at helbrede fra det latinske salvare. Salvie har i århundreder været brugt som lægeplante. Planten indeholder betændelseshæmmende aktivstoffer og stoffer, der har mulighed for at stimulere både blodomløb, hjernefunktion og nervesystem. Kvinder har gennem tiderne brugt salvie til at mindske hormonelt betingede gener, eksempelvis menstruationssmerter. Phyto Salvie kapsler fra Natur-Drogeriet kan købes i helsekostbutikker, Matas og flere apoteker.

PERSILLE
Det gør persille for dig: Persille er en krydderurt, som danskerne har særdeles godt kendskab til især i opskrifter som persillesovs. Persille giver frisk ånde efter dit måltid, og derudover har persille mange gode egenskaber for vores helbred. Persille menes at kunne neutralisere nogle af de farlige stoffer fra tobaksrygning og visse skadelige stoffer i forbindelse med grillstegning. Forsøg på dyr har påvist en egenskab til bekæmpelse af kræft, i særdeleshed lungekræft. Phyto Persille kapsler fra Natur-Drogeriet kan købes i helsekostbutikker, Matas og flere apoteker.

Persille indeholder: Provitamin A, som er et stof, der får kroppen til selv at producere A-vitamin. Persille er også rig på C-vitamin.

HVIDLØG
Det gør hvidløg for dig: Hvidløg er sammen med chili og ingefær blevet forbundet med at have forebyggende og hæmmende egenskaber i forhold til kræftsygdomme. Hvidløg kan hæmme kræftcellers vækst og fremme en proces, hvor kræftceller destruerer sig selv.

Hvor hvidløget stammer fra, vides ikke præcist, men man mener, at det har sin oprindelse i det centrale og vestlige Asien. Hvidløg er også kendt for at sænke kolesteroltallet og modvirke åreforkalkning, samt at være blodtryksnedsættende. Ønsker du hvidløg i kapselform, kan du nyde godt af Candolic hvidløgskapsler fra Natur-Drogeriet, som er dokumenteret virksomme.

Hvidløg indeholder: Det virksomme stof er svovlforbindelsen alliin og enzymet alliinase. Når man knuser et fed, bringes de to stoffer i kontakt med hinanden, hvorved der dannes allicin.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012