Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hamp-Protein Complex pulver - Kongen af Planteriget

Man kan ikke overvurdere betydningen af at få gode proteiner fra kosten. Proteiner er de grundlæggende byggematerialer for kroppens muskler, og det er afgørende, at disse muskler hver dag får den samme dosis protein af høj kvalitet - specielt for personer, som træner regelmæssigt.

Derfor er der stor efterspørgsel efter proteinpulver. Selvom der er en række ulemper ved sojaprotein, har dette traditionelt været den mest populære form for planteproteintilskud. Men nu er der kommet en ny mulighed, og den er helt klart værd at se nærmere på - Hamp-Protein Complex!

Hamp-Protein Complex stammer fra samme planteart som marihuana (Cannabis sativa L.), men fra en meget speciel underart, der stort set ikke indeholder THC (tetrahydrocannabinol) - det kemiske stof, som udløser marihuanas virkning på psyken. Hamp-Protein Complex pulver fremstilles af hele, koldpressede hampefrø, hvorfra olien udskilles, så der efterlades en tør "kage". Denne kage kværnes derefter ved lav temperatur, så nogle af fibrene fjernes, og resultatet er en koncentreret form for protein.

Ernæringsmæssige plusser ved Hamp-Protein Complex
Hamp-Protein Complex pulver er et glimrende vegetabilsk supplement til alle typer af kost - og samtidig en god kilde til essentielle fedtsyrer, antioxidanter, vitaminer, mineraler, fibre, klorofyl og en komplet, afbalanceret glutenfri kilde til essentielle aminosyrer.

Mange planteproteiner har betegnelsen 'ukomplette', fordi de kun indeholder små mængder af en eller flere af de ni essentielle aminosyrer. Ret beset er betegnelsen 'ukomplet' temmelig vildledende, da alle planteproteiner rent faktisk indeholder alle de essentielle aminosyrer; dog er indholdet af en eller flere aminosyrer i de fleste fødevarer (f.eks. korn og grønsager) ikke tilstrækkeligt til at dække menneskets behov.

Men Hamp-Protein Complex giver tilstrækkelige mængder af alle de essentielle aminosyrer. Faktisk er det et vigtigt kendetegn ved hampeprotein er, at det er en højkvalitets kilde til aminosyrerne arginin og histidin, der begge er vigtige for væksten i barndommen, og til de svovlholdige aminosyrer methionin og cystein, der er nødvendige for produktionen af livsvigtige enzymer. Hamp-Protein Complex indeholder desuden relativt store mængder forgrenede aminosyrer, som er altafgørende for reparation og vækst i muskelmassen - og dermed er en protein-shake med Hamp-Protein Complex efter træningen en rigtigt god idé.

Næsten 2/3 af Hamp-Protein Complex består af edestin, et globulin-protein, der kun findes i hampefrø. Det gør Hamp-Protein Complex til den bedste kilde i planteriget. Edestin ligner det protein, der findes i menneskekroppen, og dermed er proteinet perfekt til at medvirke til at opfylde kroppens cellulære behov til f.eks. reparation af DNA. Da meget af hampens protein ligner det, der findes i menneskets blodbane, er Hamp-Protein Complex meget let fordøjelig og let optagelig. Den sidste 1/3 af hampens protein udgøres af albumin - en anden form for godt globulin-protein, som også findes i æggehvide.

Når du køber Hamp-Protein Complex pulver, skal du tjekke, at der er mindst 50% protein i tørstof, så du får 15 g protein pr. portion på 30 g.

Hamp-Protein Complex indeholder ganske vist mere samlet fedt end mange andre af de proteinformer, der er tilgængelige på markedet i dag, men det skal understreges, at stort set alt dette fedt kommer fra de essentielle, flerumættede fedtsyrer omega-6 og omega-3. Hamp anerkendes af WHO som en fødevare med det optimale forhold mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer, nemlig 3-1. Dette forhold menes at være ideelt til at fremme helbredet på langt sigt ved at mindske sandsynligheden for udvikling af hjertesygdom, diabetes og depression.

Det er vigtigt at understrege, at det fedt, der findes i Hamp-Protein Complex, også er en af de få fødevarekilder til den fedtsyre, der kendes under navnet gamma-linolensyre (GLA). GLA har vist lovende takter, når det gælder om at modvirke kroniske sygdomme.

Hamp-Protein Complex pulver indeholder ingen tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler. Mange proteinpulvere anvender kunstige smagsstoffer, men hampens naturlige nøddesmag er nok til at give pulveret en god smag.

Sådan bruger du Hamp-Protein Complex pulver i din kost
Hamp-Protein Complex pulver kan blandes i juice, smoothies og proteindrikke. Det kan anvendes til bagning af tærter, kager, muffins og brød - i et forhold på 25% Hamp-Protein Complex til 75% mel. Dette er specielt interessant for personer med en livsstil, der kun omfatter få kulhydrater.

Uanset om du er veganer, vegetar eller kødspiser, om du er ung eller gammel, aktiv eller stillesiddende - Hamp-Protein Complex pulver er en velsmagende måde at dække din krops proteinbehov på, og du kan købe produktet i den nærmeste helsekostforretning.

Dåse med 350 g.

Health News 2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012