Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Rødvins-Resveratrol Complex kan dræbe kræftceller

Forskere har muligvis fundet frem til mekanismen bag den kræfthæmmende aktivitet i resveratrol, det stof, der findes i rødvin, og som menes at være forklaringen på drikkens højt besungne sundhedsfremmende egenskaber, skriver Wai Lang Chu.

Opdagelsen har stor betydning for forøgelsen af effektiviteten ved kræftbehandling. Her viser en del kliniske forsøg med brug af resveratrol allerede lovende resultater. Men det kan også forklare, hvordan resveratrol kan medvirke til at holde åreforkalkning, hjertesygdom, ledegigt og autoimmune sygdomme i skak, siger forskerne.

Et forskerteam under ledelse af Mart Y. Mayo, assisterende professor i biokemi og molekylær genetik ved University of Virginia, rapporterer, at stoffet medvirker til at udsulte kræftceller ved at hæmme aktiviteten i et af de nøgleproteiner, der nærer dem. Proteinet - nuklear faktor- kappa B (NF-kB) - findes i kernen på alle celler og aktiverer de gener, der står for cellernes overlevelse.

"Vi anvendte fysiologisk relevante doser af resveratrol og fandt en dramatisk indvirkning på de menneskelige kræftceller ", siger Mayo.

Resultaterne, som er blevet offentliggjort i online-versionen af Journal of the European Molecular Biology Organization (EMBO), viser, at kræftceller behandlet med resveratrol døde, fordi de blev overfølsomme over for et stof kaldet Tumor Nekrose Faktor alfa (TNFa). Forskerne påviste, at resveratrol igangsatte en reaktion i NF-kB-molekylet, som groft sagt fik kræftcellerne til at destruere sig selv i en proces kaldet apoptose.

"Igangværende forsøg anvender TNFa-lignende stoffer sammen med resveratrol, til at dræbe kræftceller", siger Mayo. "Kliniske forsøg med denne fremgangsmåde viser lovende resultater. Forskning kan måske forklare, hvorfor denne kombinationsbehandling er effektiv, og hvorfor forskerne altid er på udkig efter nye veje til at forbedre kræftbehandlingen", tilføjer han.

Tidligere forsøg har desuden vist, at resveratrol kan medvirke til at kontrollere åreforkalkning, hjertesygdom, ledegigt og autoimmune sygdomme. Mayo er af den opfattelse, at hæmningen af NF-kB også kan være forklaringen på stoffets indvirkning på disse sygdomme, fordi NF-kB kan kontrollere inflammationsprocesserne i kroppen.

Han tilføjer, at den samlede mængde resveratrol i et glas vin 3-4 gange pr. uge er den mængde, der skal til for at hindre proteinet i at nære kræftcellerne. Men Mayo advarer om, at hvis man drikker mere end det, bremses virkningen, og man løber måske endda en højere risiko for at udvikle kræft.

Resveratrol er en antioxidant, som findes i en lang række forskellige planter, bl.a. vindrueskind, hindbær, morbær og jordnødder. Stoffets job i naturen er at bekæmpe svampe i våde perioder, og det er specielt fremherskende i de vindruer, der anvendes til at fremstille rødvin.

Resveratrol kan nu fås i Danmark i de virksomme Rødvins-Resveratrol Complex kapsler med et indhold på 5 mg resveratrol pr. kapsel, hvilket svarer til indholdet i en normal flaske rødvin. Dåse med 90 kapsler, daglig dosis 1-4 kapsler, der styrker immunforsvaret - uden de risici, som er forbundet med indtagelsen af alkohol.

Resveratrol Info: 11.09.2009

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012