Folkesundhed Mave

Hibiscus kan medvirke til at forebygge mavekræft

Hibiscus er ikke kun en køn blomst – den kan også have en forebyggende indvirkning på mavekræft.

Mavekræft er en almindelig sygdom i mange af verdens lande, specielt i Asien. Forebyggelse synes at være den mest effektive måde at reducere ikke blot antallet af tilfælde, men også antallet af dødsfald.

I de senere år er der kommet mere og mere fokus på spiselige planters kræfthæmmende egenskaber – og i den forbindelse har en forskergruppe ved Institute of Biochemistry and Biotechnology ved Chung Shan Medical University i Taichung i Taiwan undersøgt den kønne Hibiscus sabdariffa L., som dyrkes i Sudan og Taiwan. Resultaterne af deres forsøg tyder på, at man vil kunne udvikle et ekstrakt af planten til et stof, der kan have en hæmmende indvirkning på mavekræft.

Prøv med en kop økologisk hibiscus-te – og nyd både den gode smag, den skønne farve og din viden om, at teen er med til at mindske risikoen for mavekræft.

Hibiscus - drik en kop te og mindsk risikoen for mavekræftLæs også
Visse antioxidanter kan medvirke til at forebygge mavekræft
For meget salt kan øge risikoen for mavekræft
Maven – sådan holder du den sund via kosten
Hibiscus mod nyresten
Hibiscus kan sænke blodtrykket

Kilde
Lin HH, Chen JH, Kuo WH, Wang CJ. Chemopreventive properties of Hibiscus sabdariffa L. on human gastric carcinoma cells through apoptosis induction and JNK/p38 MAPK signaling activation. Chem Biol Internet, 5/1 2007;165(l):59-75. Publiceret online 2/11 2006.