Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

BirkeSød - afsløring af misinformation

"Denne Christian Hovman fra Politikens artikel er ansat i det selvbestaltede videncenter VIFFOS, der bl.a.samarbejder med Quaker, et firma, der laver sukkerholdige morgenmadsprodukter og er en del af Pepsi koncernen."

http://www.viffos.dk/_da-DK(1320)/Om%20Viffos/Historie%20og%20baggrund

Larz Thielemann
Børneterapeut
Mølledammen 7M
2980 Kokkedal
Telefon 70 20 60 27
Mobil 23 44 42 13
Website: Hjernetips.dk
thielemann@kabelmail.dk

Hørning, 16.september 2008

Det viser, at Bachelor i Human Ernæring Christian Hovman ikke gør sig alvorligt gældende i sandhed og sundhed. Han påstår gennem Politiken, at BirkeSød er et kunstigt sødestof, men Natur-Drogeriet A/S har dokumenteret følgende:

Vores xylitolprodukt, BirkeSød, udvindes ikke ved en fermenteringsproces. Producenten giver følgende oplysninger:

Xylitol, en sukkeralkohol med 5 kulstofatomer, er kommercielt produceret ved en hydrolyse af xylanhemicellulosedelen fra birketræer og andre hårde træer for at udvinde D-xylose. D-xylose omdannes til xylitol ved en katalytisk hydrogenering. Xylitol bliver renset ved en krystalliserings-proces til en renhed på over 99%.

Christian Hovman ser ingen grund til at skifte sukker ud med BirkeSød, da han påstår, at BirkeSød har alvorlige bivirkninger som luft i maven samt diarré, men disse bivirkninger er man ikke bekendt med blandt de tusindvis af forbrugere, der har anvendt BirkeSød i årevis.

Han er ikke opdateret med den viden om BirkeSød, der er tilgængelig på Internettet, eller om sukkers meget uheldige virkning på sundheden.

I 1971 afslørede Jyllands-Posten, at sukker var den store synder i voksende åreforkalkning.

Gode grunde til ikke at spise sukker:

  • Sukker kan undertrykke immunsystemet. Sanches, A. et al: Role of sugars in human neutrophilic phagocytosis. American Journal of Clinical Nutrition, nov. 1973, side 1180-1184.
  • Sukker kan betyde, at børn klarer sig dårligt i skolen. Schauss, A.: Diet, crime and delinquency. Berkley Parker House 1981.
  • Sukker kan give nyreskader. Yudkin, J. et al: Effects of high dietary sugar. BJM 281, 22. nov. 1980, s. 1396.
  • Sukker kan give tyktarmskræft, øget risiko hos kvinder. Kelsay, J. et al: Diets high in glucose or sucrose and young women. American Journal of Clinical Nutrition, 27, 1974, s. 926-936.
  • Sukker kan give dårligt syn. Taub, H, red: Sugar Weakens Eyesight. VM Newsletter 5. maj 1986.
  • Sukker kan øge risiko for hjerte-/karsygdom. Katz, R. J. et al: Insulin and proinsulin independent risk markers for premature coronary artery disease? Diabetes, juni, 45(6), 1996, s. 736-641.
  • Sukker kan give tarmbetændelse hos mennesker med mave-/tarmkræft. Cleave, T. Sweet and Dangerous, New York, Bantam Books, 1974, s. 157-159.
  • Sukker kan give astma. Powers, L.: Sensitivity: You react to what you eat. Los Angeles Times, 12. februar 1985.

Det er blot et lille udpluk af bekymringerne om sukkeranvendelse, så BirkeSød er ABSOLUT mere tillidsværdig. Desuden er BirkeSød i modsætning til sukker tandvenlig, og så har BirkeSød et glykæmisk indeks på 8 mod 68 for sukker.

Udover de fordele, BirkeSød giver som et sødemiddel i kosten, er stoffet også godt for tænderne. Dets evne til at modvirke nedbrydning af tænderne samt dets søde smag gør det meget velegnet til brug i sukkerfrit tyggegummi, pastiller og mundhygiejneprodukter som f.eks. BirkeSød tyggegummi.

Læs også:
BirkeSød: atleternes nye energikilde?
Sukker er noget giftigt stads
BirkeSød xylitol - astma/øreinfektion
BirkeSød sukker er kaloriefattig og passer på tænderne
BirkeSød i pulver og tyggegummi
BirkeSød - sødemidlet, der kan bekæmpe karies
BirkeSød xylitol - et sikkert sødemiddel

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012