Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zink - mineralet med de mange funktioner

Zink er et af de vigtigste sporelementer for den menneskelige organisme. Det findes i alle dele af kroppen, da en hel del zink er nødvendig til heling af ødelagte celler.

Når du sætter dig til bords for at indtage et lækkert måltid, kan du takke zink for, at maden dufter indbydende, og at maden smager dig, for uden zink ville du ikke mærke den indbydende duft af maden, og den ville ikke smage af noget.

Overalt, hvor enzymerne træder i funktion, er zink med til at kroppen fungerer, som den skal. Man har fundet zink som en del af ikke mindre end 80 forskellige enzymer.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

Enzymernes funktion er så varieret, at det trodser enhver beskrivelse. Lancet, jan. 28.1978.

Der er en sygdom, som forekommer hos barn. Den benævnes AE og hedder på latin Achrodermatitis Enteropathica. Den ytrer sig ved store åbne sårdannelser og hæmmer væksten.

Tidligere var den dødelig. Nu kureres den med zink, som gives daglig i tabletform, og der er ingen bivirkninger.

Den mentale tilstand hos disse børn påvirkes i positiv retning af zinkbehandlingen, således at IQ stiger fra f. eks. 89 til 109 på 12 måneder. Journal of Pediatrics - sept. 1978.

En kategori af ældre mennesker lider af forvirring og sløvhed. Disse kan have god hjælp af dagligt tilskud af zink. Clinical Psychiatry News, okt. 1977.

Øjet kræver zink for at virke optimalt. Choroid (øjets årehinde) indeholder zink i større mængde end nogen anden del af kroppen. Retina og iris indeholder også zink.

Dr. Irving Leopold anbefaler sine kolleger at undersøge sine patienter med optisk neuropati omhyggeligt for en eventuel zinkmangel. Natteblindhed kan også forårsages af zinkmangel. Journal of Ophthalmology, juni 1978.

Mundsår heles hurtigt med zinkbehandling, Southern Medical Journal, maj 1977.

Ved fjernelse af livmoderen og andre gynækologiske operationer virker zinkbehanling helende på sårene. Hospitalsdagene mindskes i mange tilfælde til det halve, Gynecology Oncology, vol. 4, 1976.

Acne: Archiv of Dermatology - jan. 1977.

Bylder: Lancet nr. 24 et 31 - 1977.

Kropslugt: Archiv of Dermatology - sept. 1977.

Ved en undersøgelse af ældre mennesker og studenter viste det sig, at de havde et klart underskud af zink. Journal of Gerontology, vol. 32 nr. 5 - 1977, Journal of the American Dietetic Association, jan. 1977, Federation Proceedings, marts 1975.

Bly og kadmium i røgen fra biler: Zink er et af de bedste profylaktiske midler.

Zinkunderskud kan resultere i infertilitet såvel hos manden som hos kvinden. Dr. Charles W. Charney. JAMA, nov. 30 1963.

Insufficiente spermatozoer hos manden kan skyldes zinkunderskud. Dr. Milton Groos. Fertility and Sterility, 1961.

Prostata indeholder mere zink end noget andet organ i organismen. Savnes zink eller er det i underskud, indvirker dette på organismens evne til at nyde gavn af vitaminerne. Dr. Monier Williams. Trace elements in food.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012