Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zink holder på håret

art-zinkHvis håret er ved at blive lidt tyndt og har mistet glansen, var det måske på tide at prøve med en zink-kur.

Hudspecialisten Bernt Lindelöfg fra Karolinska Sjukhuset i Sverige kommer ind på sammenhængen mellem zink og hår i tidsskriftet "Terapia Hässle", som udgives af medicinalfirmaet Hässle.

Lindelöfg er overbevist om, at zink - eller rettere mangel på zink - spiller en betydelig rolle ved håraffald. Men også når det drejer sig om at få et smukkere hår, er zink med i billedet.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

En lidt ældre herre, som havde hørt om zinks virkning, besluttede selv at tage zink. Det første tegn var, at de lange hår i øjenbrynene (et alderdomstegn) forsvandt og erstattedes af nye, korte, fine ungdomslignende øjenbryn. Håret blev sundere, mere glansfuldt, farven mørkere og hvert spor af skæl forsvandt. Der fandtes ikke et eneste hår i kammen, efter at håret var redt om morgenen.

Lindelöfg citerer dette udsagn, men kommenterer det i øvrigt ikke. Derimod påviser han, at koncentrationen af zink i normalt hår er ekstremt høj i sammenligning med andre sporstoffer og andre væv. Modsat har man konstateret ringe mængder zink i blodet hos patienter med sygdomme, som er kendt for at forårsage håraffald.

Særlig tydelig er zinkmangelens betydning hos får. Uldfibrene mister fastheden, bliver tynde og løse og tabes i store mængder. I nogle tilfælde kan hele pelsen tabes, og der kommer ikke ny pels, før fåret får tilført ekstra zink.

Stress, træthed og chok har givet mange mennesker håraffald. En fransk soldat tabte under 1. verdenskrig alt hår i løbet af to uger efter et kampchok. Lindelöfg fortæller, at man i et forsøg bad 16 raske kvinder holde sig vågne under relativt stressende forhold i 77 timer. Zinkindholdet i deres blod faldt. Det gør zinkindholdet også, når man gennemgår operationer.

Lindelöfg efterlyser mere omfattende undersøgelser i emnet zink/hår. Og hvem ved, måske er det den vej, man skal gå for at løse gåden om, hvorfor nogle bliver skaldede - og andre ikke.

Health News 2010

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012