Knogleskørhed Magnesium

Knogleskørhed: Magnesium er et must

Knogleskørhed skal først og fremmest forebygges, og her spiller magnesium en vigtig rolle. Det har vist sig, at de mineraler, der indbygges i knoglerne i en tidlig alder, er af største betydning som ballast efter overgangsalderen.

Et dagligt tilskud til kosten af relevante mineraler og vitaminer vil ofte være nødvendigt. Vi anbefales ofte at fylde os med mælk eller tage en calciumtablet med D-vitamin. En kur, der umiddelbart virker logisk, men som rummer nogle faldgruber.

Magnesium har afgørende indflydelse på dine knoglerHvis det skal siges kort, så er tilskud af calcium ikke nok til at forebygge knogleskørhed eller til at bygge mere knoglevæv (calcium) ind i knoglerne: Erfaringer viser, at ikke engang calcium med D-vitamin er tilstrækkeligt.

Et overset og vigtigt mineral i denne sammenhæng er magnesium. Magnesium er af afgørende betydning for kroppens omsætning af calcium, og vi ved, at befolkningsgrupper med en høj indtagelse af magnesium også har en tilsvarende lav frekvens af hoftebrud. Et magnesiumtilskud skal som et minimum være det halve af calciumdosis, i praksis helst højere, fx 2:3.

Så husk magnesium, hvis du vil mindske risikoen for knogleskørhed. Forhandles af Natur-Drogeriet A/S og kan købes hos Matas, i helsekostforretninger og online.

Læs også
Hvad er knogleskørhed?
Knogleskørhed: Forebyggelse og behandling
Knogleskørhed – myter og behandlingsmuligheder
Magnesium øger knoglemineraltætheden
Hvorfor opstår knogleskørhed?
Sammenhæng mellem D-vitaminmangel og knogleskørhed
Grønsager bremser knogleskørhed
Rygning impliceret i knogleskørhed
Carsten Vagn-Hansen: Østrogenbehandling eller ej?