Calcium D-vitamin Knogler og tænder

D-vitamin og calcium beskytter mod knoglebrud

Forsøgsresultater viser, at et dagligt tilskud af calcium og D-vitamin reducerer risikoen for knoglebrud hos kvinder og mænd i alle aldre – også selvom de tidligere har brækket knogler. Men D-vitamintilskud alene har ikke nogen signifikant virkning.

Forskere har analyseret data fra 68.517 personer (gennemsnitsalder 70 år), som deltog i syv forsøg, hvor man undersøgte virkningen af D-vitamin og D-vitamin + calcium på knoglebrud.

Analysen viser, at D-vitamin i doser på 10-20 mikrogram pr. dag ikke forebygger knoglebrud.  Men calcium og D-vitamin kan sammen reducere risikoen for hoftebrud, det samlede antal brud og måske også antallet afbrud på rygsøjlen.

I analyserapporten efterlyses flere forsøg med D-vitamin, specielt D-vitamin i højere doser, men uden calcium. Der er efterhånden udbredt enighed om, at en kombination af calcium og D-vitamin er mere effektiv end D-vitamin alene til at forebygge brud andre steder end på rygsøjlen, skriver Opinder Sahota fra Queen’s Center i Nottingham, England, i en leder til forsøgsrapporten.

Kalk+D fra Natur-Drogeriet A/S – den letteste måde at sikre, at du får begge stoffer!

Kalk + D tabletter - calcium og D-vitamin i én og samme tabletLæs også
Calcium og D-vitamin mindsker knogletab
D-vitaminmangel og knogleskørhed
Calciumtilskud og knogleskørhed hos kvinder
Højt kaffeforbrug øger risikoen for knoglebrud
Zinks betydning for knoglerne
D-vitamin sænker blodtrykket

Kilde
British Medical Journal, 2010.